Gered ree vrijgelaten

Onze dierenambulances zijn vanochtend met spoed uitgerukt voor een melding van een ree in nood in Sittard. Het dier mankeerde gelukkig niets en kon weer veilig vrijgelaten worden.
Gered ree vrijgelaten
Het dier was terecht gekomen in een bassin op Sportzone Limburg, vlakbij het stadion van Fortuna Sittard. Het bassin was dermate groot en diep dat de ree hier niet zelfstandig uit kon komen. Zowel onze dierenambulances als de brandweer en de politie waren aanwezig maar kregen het dier niet op een veilige plek. Onze ambulancechauffeurs besloten daarom Natuurhulpcentrum Opglabeek telefonisch om advies te vragen.

Spoed is geboden

Reeën zijn zeer stressgevoelige dieren en zij kunnen snel aan de gevolgen hiervan overlijden. De medewerkers van het Natuurhulpcentrum zijn daarom ook zo snel mogelijk ter plekke gekomen. Met een groot vangnet kon de ree gevangen worden. Het dier werd medisch onderzocht en daarna direct in een speciale reeënkist gelegd. Eenmaal in deze kist, krijgen dieren geen prikkels meer zoals licht en geluid en dat stelt gerust. De kist werd in onze dierenambulance geladen en vervolgens vertrok de auto naar een rustige plek waar de ree is vrijgelaten.

Het dier kon snel vrijgelaten worden