Gewonde konijnen achtergelaten in Eygelshoven

In de bossen van Eygelshoven zijn eind vorige week drie konijnen gedumpt. Onze dierenambulance heeft de dieren opgehaald en overgebracht naar Dierenbeschermingscentrum Limburg.
Gewonde konijnen achtergelaten in Eygelshoven

Een van de konijnen is een vrouwelijke Vlaamse reus, ze werd gevonden in een kale draadkooi. Later in de middag vonden wandelaars ook nog twee niet-gecastreerde rammelaars in een vervoersbench.

De voedster heeft veel pijn aan haar oren.

Oormijt en wonden

De konijnen zijn er alle drie niet best aan toe. De voedster heeft vergevorderde oormijt en had veel pijn bij het behandelen van de oren. Zij krijgt nu zware pijnstillers. De gevonden rammelaars hebben diverse vechtwonden en krijgen ook de medische zorg die ze nodig hebben. De komende tijd houden we de konijnen goed in de gaten. Ze hebben intensieve zorg nodig en dat kost geld. De Dierenbescherming krijgt geen geld van de overheid en is volledig afhankelijk van giften en donaties. Wil jij een bijdrage leveren aan het herstel van deze konijnen? Dat kan! En daar zijn we hartstikke blij mee. Je kunt een donatie doen via het donatieformulier op deze pagina. We houden jullie op de hoogte van het wel en wee van dit trio.

Herplaatsing pas na herstel

Als de konijnen opknappen, gaat de konijnenafdeling van Dierenbeschermingscentrum Limburg op zoek naar een nieuw thuis voor hen. We plaatsen de konijnen dan ook op Ik Zoek Baas.

De konijnen zijn er alle drie niet best aan toe. De voedster heeft vergevorderde oormijt en had veel pijn bij het behandelen van de oren. Zij krijgt nu zware pijnstillers. De gevonden rammelaars hebben diverse vechtwonden en krijgen ook de medische zorg die ze nodig hebben. De komende tijd houden we de konijnen goed in de gaten. Ze hebben intensieve zorg nodig en dat kost geld. De Dierenbescherming krijgt geen geld van de overheid en is volledig afhankelijk van giften en donaties. Wil jij een bijdrage leveren aan het herstel van deze konijnen