Herstelde vogels keren terug naar de natuur

Twee torenvalken, twee buizerds en diverse uilen zijn gisteravond de vrijheid tegemoet gevlogen.
Herstelde vogels keren terug naar de natuur
Eerder dit jaar werden de dieren door onze dierenambulance opgehaald omdat ze te jong waren om zichzelf te redden of omdat ze gewond waren geraakt door bijvoorbeeld in contact te komen met prikkeldraad. Na maanden van intensieve zorg in Natuurhulpcentrum Opglabbeek was het moment aangebroken om de dieren terug te laten keren naar de plek waar ze vandaan komen; de Limburgse natuur. Aan vrijwilligers van de dierenambulance, de redders van deze dieren, de eer om de dieren vrij te laten aan de vooravond van Werelddierendag. Voorafgaand aan de vrijlating vertelde medewerkers van het Natuurhulpcentrum uitgebreid over de vogelsoorten en kregen de bezoekers informatie over het leefgebied, broedgedrag en het territorium van de dieren.

Vrijwilligers van dierenambulance Limburg lieten de vogels los

Deze tijd van het jaar is ideaal om de dieren vrij te laten. Boeren beginnen volop hun maïs te oogsten en tijdens het maaien vallen stukjes maïs op het veld. Dit trekt grote aantallen muizen aan, waardoor er in deze periode veel muizen op deze open akkers te vinden zijn. Het is daarom voor de vogels niet lastig om voedsel te vinden.


Voorafgaand aan de vrijlating gaven medewerkers van Natuurhulpcentrum Opglabbeek uitleg over de vrijgelaten dieren

De dieren zijn vrijgelaten op de Brunssummerheide, in een natuurgebied van Natuurmonumenten.
Deze locatie is een enorm geschikt leefgebied voor de vogels omdat zij ook makkelijk de uitgestrektheid van bijvoorbeeld de Teverenerheide op kunnen zoeken.