Twee herstelde dassen vrijgelaten

Chauffeur Rai van Dierenambulance Limburg mocht onlangs twee herstelde dassen vrijlaten in de Zuid-Limburgse heuvels. Een prachtig moment!

Twee herstelde dassen vrijgelaten

De dassen werden op 21 en op 22 februari opgehaald door onze dierenambulance nadat een melding over hen was binnengekomen. De eerste das, een jong mannetje, werd aangetroffen op een fietspad langs het klooster van Wittem. Hij was aangereden en had verwondingen aan zijn achterpoten. De das werd naar Natuurhulpcentrum Opglabbeek gebracht voor een medische check en behandeling. Daags erna kwam opnieuw uit hetzelfde gebied een melding binnen van een gewonde das. Dit dier had flinke bijtwonden aan zijn hals en poten en had vermoedelijk gevochten met een ander mannetje. Ook deze das bracht onze ambulance naar het Natuurhulpcentrum.

Chauffeur Rai laat de jonge das vrijDeze das is vermoedelijk een verkeersslachtoffer

Herstellen bij het Natuurhulpcentrum

Beide dassen zijn zo'n drie weken bij het Natuurhulpcentrum gebleven. Er bleek gelukkig geen sprake van botbreuken of ernstige verwondingen. De wonden werden schoongemaakt, de dassen kregen medicatie en rust en herstelde op deze manier voldoende om weer terug te kunnen keren naar de natuur.

De volwassen das werd in de buurt van de dassenburcht vrijgelaten. Deze das had diverse bijtwonden

De dieren zijn vrijgelaten in de omgeving waar ze ook gevonden zijn. De verwachting is dat zij terug zullen keren naar de dassenburchten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Dassen leven in groepen die kunnen bestaan uit volwassen dieren, jongen van dit jaar en jongen van vorig jaar. In grootte varieert de groep tussen de 2 en 12 dieren.


Bekijk hoe de das voorzichtig uit de vervoersbox komt en de omgeving gaat verkennen.