Twee nieuwe auto’s voor Dierenambulance Limburg

Onlangs mochten onze ambulancevrijwilligers twee nieuwe, compleet ingerichte dierenambulances in ontvangst nemen.
Twee nieuwe auto’s voor Dierenambulance Limburg

Nu kunnen onze vrijwilligers van Dierenambulance Limburg weer heel veel veilige kilometers maken om dieren in nood de helpende hand te bieden. Dat was heel hard nodig, de oude auto’s waren dringend aan vervanging toe.

Dierenambulance Limburg staat 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om dieren in nood te helpen. Het team bestaat uit 20 vrijwilligers, de standplaats is Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born en de ambulance rijdt in een groot deel van Zuid-Limburg. De nieuwe dierenambulances zijn speciaal ingericht om dierennoodhulp te verrichten. Dat betekent dat hij is uitgerust met allerlei soms speciaal vervaardigde materialen, zoals extra lange kattenvanghandschoenen, een zwanenzak met handige straps en een brancard. Voor de hele jonge kleine dieren is er een heuse couveuse ingebouwd.


Jaarlijks rukken onze ambulances zo’n 5000 keer uit om eerste hulp te verlenen aan gewonde (huis)dieren, om zwerfdieren op te halen en naar Dierenbeschermingscentrum Limburg te brengen en om gevonden dieren terug te brengen naar de eigenaar. Ook assisteren onze ambulances in opdracht van de (dieren)politie, brandweer of inspectiedienst en vervoeren zij inheemse wilde dieren, zoals egels, eekhoorns en vogels naar een gespecialiseerd opvangcentrum. Daarnaast kunnen onze ambulances ingezet worden om op verzoek van particulieren (tegen betaling) ritten naar bijvoorbeeld een trimsalon, dierenarts of pension uit te voeren.

Dierenambulance Limburg maakt onderdeel uit van de Dierenbeschermingen naast deze locatie mogen meer dierenambulances in het land de komende weken nieuwe auto’s in ontvangst nemen. In totaal worden 14 verouderde ambulances vervangen door nieuwe auto’s. Het vervangen van de auto’s kon worden gefinancierd door donaties, nalatenschappen en opbrengsten van de collecteweek van de Dierenbescherming.

Wij zijn ontzettend blij met de nieuwe auto’s en wensen onze chauffeurs heel veel veilige kilometers toe! Mocht je nu denken “Wooaw, chauffeur zijn op de dierenambulance, dat lijkt me wel wat”, dan hebben we goed nieuws: want extra chauffeurs zijn van harte welkom. Klik hier voor meer informatie over deze vacature: je bent van harte welkom!