Twee reetjes gered uit speeltuin Sittard

Ambulancechauffeurs Raimond en Nicole hebben donderdagochtend twee jonge reeën gered uit een speeltuin in Sittard.
Twee reetjes gered uit speeltuin Sittard
De reeën werden opgemerkt op het terrein van de speeltuin aan de Jan Steenstraat door medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen die contact opnamen met onze meldkamer. Chauffeurs Raimond en Nicole waren snel ter plekke en troffen twee reeën aan op het terrein. Vermoedelijk zijn ze door de omheining gekropen. Een van de dieren wist al snel zelf een uitgang te vinden. Zijn soortgenoot had onze hulp hierbij nodig.

Dit ree had onze hulp nodigHet dier kon zelf de weg naar de vrijheid niet vinden

Raimond en Nicole benaderde het dier voorzichtig en kregen hem gelukkig al te snel te pakken. Omdat reeën kunnen bezwijken aan stresvolle situatie, is het dier zo snel mogelijk door de omheining heen geholpen en vrijgelaten. Het dier zocht direct de vrijheid op en rende in rap tempo weg. De dieren hebben niets aan dit avontuur overgehouden.

Na kort ingrijpen van onze kant rende het dier de vrijheid tegemoet
Deze reeën hadden onze hulp nodig, maar jaarlijks krijgen we ook veel onterechte meldingen over jonge reeën binnen. Onze samenwerkingspartner Natuurhulpcentrum Opglabeek geeft in dit onderstaand filmpje duidelijke uitleg over wat je moet doen als je een reekalf aantreft.

Wat moet je doen als je een jong ree aantreft