1 levende en 8 dode katten in de bosjes

Afgelopen weekend werden in de bosjes van Balloërveld negen verwaarloosde katten gevonden, waarvan er slechts één het heeft overleefd. Onze dierenambulancecollega’s zijn geschokt: “Dit is heel extreem.”

1 levende en 8 dode katten in de bosjes

Verspreid over het weekend werd Dierenambulance Noord en Midden Drenthe drie keer gebeld over gevonden katten bij Balloërveld. De eerste melding betrof een zwaar verwaarloosde kat. Onze ambulancemedewerker schrok van wat ze aantrof. Het magere dier lag te rillen in de bosjes en had zwaar ontstoken ogen. “Er zat nauwelijks leven in”, aldus onze collega. Een spoedbezoek bij de dierenarts mocht niet baten. Het enige dierwaardige besluit was om het dier uit z’n lijden te verlossen.

De tweede melding kwam van een voorbijganger die een ‘zwaar vermagerde langharige kat’ in de bosjes zag liggen in hetzelfde wandelgebied. Onze dierenambulancemedewerker hoorde ter plaatse een zacht gemiauw. “Een noodkreet, net luid genoeg om de kat te kunnen redden.” De kat krijgt intensieve zorg en heeft waarschijnlijk geluk gehad.

Ten slotte werd er gebeld door iemand waarvan de hond op het spoor was gekomen van niet één, maar zéven katten. Ze lagen levenloos in de struiken. “Het werken op de dierenambulance is echt niet alleen maar kommer en kwel, maar als je dit ziet…” aldus onze medewerker.

“Wie doet zoiets? En kunnen we nog meer dode katten verwachten? We maken ons zorgen.“

- Wendy Drent, Diernambulance Noord en Midden Drenthe

Politiezaak

De politie heeft deze zaak op zich genomen en doet onderzoek naar de katten. Het lijkt toch wel zeker om een dumping te gaan.

Kun je niet meer voor je dier(en) zorgen?

De Dierenbescherming kan huisdiereigenaren helpen of begeleiden wanneer zij problemen ondervinden bij de verzorging van hun huisdieren en zelf niet weten hoe ze dat moeten oplossen. Soms dreigen situaties (onbedoeld) uit de hand te lopen door bijvoorbeeld financiële tegenvallers of om gezondheidsredenen. Dan is extra ondersteuning of iemand die met je meedenkt fijn en nuttig. De afdeling Maatschappelijke Dierenhulp helpt graag met het bedenken en doorvoeren van oplossingen. Het achterlaten van dieren in bosjes, bermen of parkeerplaatsen hoeft en mág in elk geval niet.

*Bron foto: AS Media