Drie piepjonge puppies gevonden in Deventer

Woensdag 28 oktober 2020 kregen wij een melding over drie pasgeboren pups, die achtergelaten waren in een rugzak bij het station in Deventer. De hondjes waren nog geen dag oud, het navelstrengetje zat er nog aan. Het gaat vermoedelijk om Stafford-pups.
Drie piepjonge puppies gevonden in Deventer

De hondjes zijn omstreeks twee uur, half drie 's middags achtergelaten in een kinderrugtas van Walt Disney's 'Frozen' aan de Diepenveenseweg in Deventer, aan de achterzijde van het station. Een voorbijganger vond de tas met de hondjes in de fietsenstalling en gaf deze aan een medewerker van de Nederlandse Spoorwegen, waarna wij zijn gebeld.

Opvang in gastgezin

Wij hebben de puppy's snel naar dierenasiel De Kuipershoek in Klarenbeek gebracht, waar ze eerst opgewarmd werden. Pasgeboren hondjes kunnen hun temperatuur nog niet goed reguleren en de hondjes waren koud. Daarna zijn de pups overgebracht naar een gastgezin waar ze alle benodigde zorg krijgen. Ze worden warm gehouden en krijgen acht keer per dag de fles. Gelukkig drinken ze goed. Ook moeten de buikjes gemasseerd worden om de darmen op gang te helpen. De komende dagen zijn spannend. Als de pups die goed doorkomen, moeten ze flink aansterken.

Politieonderzoek

De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt om tips. Mensen die een persoon met deze rugtas hebben gezien in de buurt van het station of camerabeelden hebben van de achterzijde van het station, worden verzocht zich te melden. Ook mensen, die iemand kennen met een (vermoedelijk Stafford) teef die nu zonder pups zit, worden verzocht contact op te nemen. Mogelijk zegt de eigenaar van de moederhond dat de pups dood zijn geboren. Mensen die meer denken te weten kunnen bellen met telefoonnummer 0900-8844 van de Dierenpolitie Deventer o.v.v. 2020511781