Scholenvoorlichting

De Dierenbescherming vindt het belangrijk dat kinderen leren op een respectvolle manier met dieren om te gaan. De relatie tussen mens en dier en dierenwelzijn staat dan ook centraal in onze lessen. Onze vrijwilligers gaan graag op bezoek bij scholen, zolang ons werk dat toestaat.

Scholenvoorlichting

Kinderen trekken zich het lot van dieren vaak erg aan. Als er iets gebeurt met een dier, willen ze daar iets aan doen. Maar ze weten vaak niet wat ze kunnen doen. Dierenambulance OverGelder komt graag langs op scholen om de kinderen meer te vertellen over wat ze zelf kunnen doen aan dierenleed en wat ons werk op de dierenambulance inhoudt.

Wanneer komen wij?

Onze dierenambulances zijn vaak druk bezet en er zijn niet altijd voldoende vrijwilligers beschikbaar. Vraag een bezoekje daarom ruim van tevoren (minimaal drie maanden) aan. Als we het kunnen regelen met onze wagens en vrijwilligers, komen we graag langs. Het kan gebeuren dat we in drukke tijden scholen helaas moeten teleurstellen. Wil je overleggen? Neem gerust contact met ons op!

Leren en kennismaken

Op veel scholen wordt het thema dieren door leerkrachten onder de aandacht gebracht. Maar wij weten ook hoe belangrijk het is om de rest van het jaar voor dieren te blijven zorgen. Dieren die mishandeld worden, geen huis hebben, op straat zwerven of aangereden worden. Daarom geven wij graag voorlichting op scholen. We behandelen daarbij de volgende punten:

  • Kennismaken met het werk van de dierenambulance.
  • Uitleg over waarom het belangrijk is dat de dierenambulance bestaat en wat ons doel is.
  • Uitleg over wat er gebeurt met gevonden en gewonde dieren.
  • Ruimte voor vragen.
  • Kinderen kunnen uiteraard onze Dierenambulance van dichtbij bekijken.

Spreekbeurten

Zit jij nog op school en wil je graag een spreekbeurt geven over de dierenambulance? Dat kan! Informatie kan je vinden op Spreekbeurten of vraag ons spreekbeurtpakket aan. Tegen een enkele ritprijs (zie tarieven) komen we met de dierenambulance op school, mits we daar tijd (en beschikbare vrijwilligers) voor hebben. Neem gerust contact met ons op!