Iedereen wil toch een happy konijn?

Een konijn in een mooi hok met lekker veel stro en alles erop en eraan. Wat is daar nu mis mee
Iedereen wil toch een happy konijn?

De Dierenbescherming en de brancheorganisatie voor de huisdierensector Dibevo lanceren vandaag Happy Konijn; een gezamenlijk ontwikkeld project om in dierenwinkels de consument goed voor te lichten over het houden en verzorgen van konijnen. Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt het initiatief dat impulsaankopen van het populaire huisdier moet helpen voorkomen.

Nieuw winkelconcept

Konijnen staan op de vierde plek van meest gehouden huisdieren in Nederland; er zijn er zo’n 1,2 miljoen van. Maar uit onderzoek blijkt dat veel eigenaren te weinig weten over de verzorging die ze nodig hebben. Vier winkels in Maastricht, Middelburg, Gouda en Waddinxveen doen daarom de aftrap met een bijzonder winkelconcept, waarbij verkopers van konijnen niet alleen vertellen, maar ook laten zien hoe je het wél goed doet. Zij gaan een voorbeeldfunctie zijn voor andere dierenspeciaalzaken en tuincentra waar konijnen worden verkocht.


Niet-alledaagse samenwerking

Dat Dierenbescherming en Dibevo samen optrekken in het Happy Konijn-project is best bijzonder. Wij kijken kritisch naar de verkoop van dieren en beroepen ons op een zorgplicht voor het op de juiste manier houden van huisdieren in de verkoopketen. Ook voor Dibevo, de brancheorganisatie van onder meer dierenspeciaalzaken, tuincentra met een dierenafdeling en groothandelaren in dieren, is het welzijn van gezelschapsdieren van het allergrootste belang. Het streven van Dibevo is immers dat mensen veel plezier aan hun dieren beleven, en dat kan alleen als gezondheid en welzijn op hoog niveau gewaarborgd zijn.