Prachtige hereniging na 4 jaar vermiste kat bij dierenasiel de Kuipershoek

*Bron: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenasiel-de-kuipershoek

Het komt zelden voor maar vandaag hebben we eigenaren herenigd met hun 4 jaar vermiste kat. Dit is een prachtig verhaal en die is tot stand gekomen door een fijne samenwerking met alle organisaties.

Prachtige hereniging na 4 jaar vermiste kat bij dierenasiel de Kuipershoek

Op dinsdag 27 februari 2018 kreeg de ambulance dienst de melding van een bezorgde meneer over een zwerfkat die al een tijdje rond zijn huis zwierf. Hij heeft hem uiteindelijk een onderkomen gegeven met de koude dagen en heeft vervolgens de dierenambulance OverGelder en vermissingorganisatie Amivedi gebeld. Deze hebben samen besloten de kat op te halen en die is gebracht naar dierenasiel de Kuipershoek.

De kat was verder in goede gezondheid en was gelukkig gechipt maar aan de landcode was te zien dat hij uit Duitsland kwam. Deze was ook goed geregistreerd bij een lokale databank. De asielmedewerkers hebben met hun beste Duits/Engels/Nederlands gegevens achterhaald van de eigenaar. Tijdens een vreugdevol telefoontje werd duidelijk dat ze hun kat al 4 jaar kwijt waren. Ze waren de kat kwijtgeraakt tijdens een vakantie in Nederland. In de tussentijd hebben ze geen andere kat willen nemen en durfde ze haar spullen niet weg te gooien. De eigenaren hebben alles laten vallen en zijn meteen naar het asiel in Apeldoorn gereden.

Na wat administratie en een uitgebreid verhaal was de het duidelijk te merken de eigenaren gespannen waren voor de hereniging. Gespannen liepen ze achter de medewerker van het asiel aan naar hun katje. Deze was onder de indruk van alle veranderingen en spanningen. De eigenaren waren dolblij en er werd een traan gelaten van geluk. Ze zullen weer even aan elkaar moeten wennen maar ze namen haar dolgraag weer mee naar Duitsland.

Door een goede samenwerking en een goed geregistreerde chip is deze kat na 4 jaar zwerven toch nog bij haar liefdevolle eigenaar terecht gekomen.


Chippen van katten is in Nederland niet verplicht. Toch bewijst het bovenstaande verhaal maar weer dat het verstandig is om uw kat te laten chippen en te registreren. Elk jaar komen er vele katten in het asiel terecht. Omdat een groot deel van de katten niet gechipt is of omdat de registratie niet goed is bijgehouden, kunnen deze vaak niet worden herenigd met hun eigenaar. Voorkom dat u uw kat op zo’n manier verliest: laat hem of haar chippen, registreer het chipnummer en uw gegevens bij een databank en zorg ervoor dat u die registratie ook aanpast als er iets wijzigt.