Wasbeerfamilie gered uit vracht oud plastic

Wat een routine vrijdagdienst op 20 april leek, veranderde plotseling in een bijzondere middag voor Dierenambulance Overgelder. Er kwam een uitzonderlijke melding binnen van het milieuvriendelijke plastic-recyclingbedrijf Daly uit Zutphen, dat er een nestje met vijf kleine wasbeertjes van enkele dagen oud, was gevonden tussen een vracht afkomstig uit Duitsland.

Wasbeerfamilie gered uit vracht oud plastic

Moeder was ook gesignaleerd, maar tussen de balen rotzooi verdwenen. Na enig heen en weer telefoneren en advies inwinnen bij opvanglocaties, gingen de medewerkers van Dierenambulance Overgelder met vangkooi en bench op pad om te proberen zowel de kleintjes als de moeder snel te vangen. Daarna konden ze naar stichting Aap worden overgebracht.Op het bedrijf aangekomen troffen de dierenambulancevrijwilligers de vijf jonkies meer dood dan levend aan tussen enorme balen oud-plastic. De kleintjes werden in een grote dichte bench gedaan en daarvóór werd een vangkooi voor de moeder geplaatst. En maar hopen dat mams snel toehapte zodat ze haar kroost kon voeden.
De medewerkers van het bedrijf beloofden meerdere keren die avond gaan kijken, om moeder en kinderen zo snel mogelijk te herenigen. Na een slapeloze nacht, kwam vroeg in de ochtend het verlossende filmpje met het prachtige resultaat en kon het gezinnetje worden opgehaald.