Vier zwerfkittens in loods gevonden

Aan de P.J. Troelstraweg te Maassluis werden er vier kittens in een loods gevonden. In eerste instantie was er geen reden tot zorg, aangezien de moederkat steeds bij haar kittens gezien werd om ze te verzorgen. Pas toen de moederkat een paar dagen achtereen niet meer gezien werd, is besloten om onze meldkamer in te lichten.
Vier zwerfkittens in loods gevonden

Kittens achter de spouwmuur

Dierenambulancevrijwilligers Marja en Bianca gingen op de melding af. Bij aankomst in de loods bleken de kittens achter een schot bij de spouwmuur van de loods te zitten. De kittens zijn zo snel mogelijk achter het schot vandaan gehaald. Het bleek om vier wilde zwerfkittens te gaan. Die diertjes waren ongeveer tien dagen oud. Via de stichting Zwerfkat zijn de zwerfkittens bij een gastgezin ondergebracht. Hier worden ze liefdevol opgevangen en wordt er gewerkt aan hun socialisatie, zodat er een nieuw huisje voor ze gevonden kan worden zodra zij daar klaar voor zijn.

Onze medewerker werpt een blik achter de spouwmuur.
We haalden de kittens achter het schot vandaan.

Zwerfkatten in Nederland

De Dierenbescherming werkt nauw samen met organisaties en zwerfkattenwerkgroepen zoals Stichting Zwerfkat. We hebben hierdoor niet alleen vele katten in nood kunnen helpen, maar er wordt ook samengewerkt om de populatie zwerfkatten in Nederland op een diervriendelijke manier beheersbaar te krijgen. Veel van deze katten zijn namelijk niet 'geholpen' waardoor er elk jaar nieuwe kittens bijkomen. Voor de dieren zelf is zo’n leven geen pretje en een groep verwilderde zwerfkatten kan ook voor overlast voor mensen zorgen. Door gebruik te maken van de TNR-methode, waarbij de dieren worden gevangen (Trap), gecastreerd of gesteriliseerd (Neuter) en weer worden teruggezet (Return), krijgen de dieren de kans om in hun eigen leefomgeving terug te keren. Tegelijkertijd wordt de overlast beperkt en wordt er voorkomen dat de populatie nog verder uitbreidt.

Hier zie je één van de zwerfkittens.