Opening Noodloket afgifte dieren Rotterdam

Het noodloket is gevestigd op de Industrieweg 110 in Rotterdam en te4 bezoeken op afspraak.

Opening Noodloket afgifte dieren Rotterdam

De gemeente Rotterdam en de Dierenbescherming komen de bewoners van Rotterdam tegemoet wanneer ze noodgedwongen afstand moeten doen van hun huisdier en niet in staat zijn naar de tijdelijke vervangende dierenopvang in de regio te komen. Vanaf 19 november kunnen ze terecht bij het ‘noodloket afgifte dieren Rotterdam’.

Waarom een noodloket

Sinds de zomer is het Dierenopvangcentrum Rotterdam tijdelijk gesloten. Bewoners van Rotterdam kunnen nu, tot de realisatie van de nieuwbouw, terecht bij ons moderne Dierenopvangcentrum Spijkenisse. Vanuit de wens van de gemeente is gezocht naar een alternatieve locatie waar inwoners van Rotterdam, die zelf niet in staat zijn naar Spijkenisse te komen, en voor wie het onmogelijk is nog langer voor het dier te zorgen afstand van hun huisdier kunnen doen. Het noodloket is geen volwaardige dierenopvang en is alleen ingericht voor het doen van afstand van huisdieren (hond of kat) en alleen op afspraak.

v.l.n.r. Regio Manager William van de Wetering, IC Manager Daniëlla van de Putte en wethouder Bert Wijbenga van Rotterdam (foto Jan van der Ploeg)

Wethouder Wijbenga vindt deze tijdelijke afgifte locatie een goede en noodzakelijke ontwikkeling voor Rotterdamse diereigenaren, die niet in staat zijn naar de opvang in Spijkenisse te reizen om afstand van hun dier te doen. Zij kunnen hier per vandaag terecht. 'Er wordt hard gewerkt om binnen de stadsgrenzen weer een volwaardig dierenasiel te realiseren, maar tot die tijd komen we de bewoners met deze oplossing tegemoet', aldus wethouder Wijbenga.Dieren die zwervend in de stad worden aangetroffen, worden door de Dierenambulances, die 24/7 bereikbaar zijn, direct naar een dierenopvangcentrum buiten de stadsgrenzen gebracht. Mochten bewoners van Rotterdam niet in de gelegenheid zijn hun teruggevonden hond of kat zelf te halen, dan wordt er een passende oplossing gezocht.

Locatie en werkwijze

Het noodloket is gevestigd op de Industrieweg 110 in Rotterdam. Op de oude opvang locatie zijn tijdelijke kennels voor honden en opvangplekken voor katten gerealiseerd. Bewoners die afstand willen doen van hun hond of kat kunnen bellen naar 088 343 7100. Tijdens het maken van de afspraak wordt de afstandsprocedure doorgenomen. Als deze is afgerond wordt er een afspraak gemaakt voor het brengen van het dier.

Ontvangstbalie bij de Minimax (foto Jan van der Ploeg)

De dieren worden bij ontvangst gecheckt door de dierenarts van de Minimax. Daarna worden ze in een tijdelijke verblijf geplaatst. De dieren verblijven niet langer dan enkele uren op de noodlocatie. Dezelfde dag nog wordt het dier vervoerd naar het Dierenopvangcentrum Spijkenisse. ’s Nachts zijn er geen dieren op de noodloket locatie aanwezig.

De Dierenbescherming benadrukt dat het voor het dier beter is als het baasje het wel zelf naar het Dierenopvangcentrum Spijkenisse brengt. Zo wordt voorkomen dat het dier niet twee keer op één dag naar een vreemde plek wordt gebracht.