Bereidheid tot vaccineren alarmerend laag

Momenteel loopt onze 'vaccinatiecampagne' waarin we het belang van het vaccineren van huisdieren duidelijk maken.

Bereidheid tot vaccineren alarmerend laag

Voordat de Dierenbescherming deze campagne startte, vond er een onderzoek plaats. Daaruit bleek dat 80% van de huisdiereigenaren pas naar de dierenarts gaat als het huisdier ziek is. Van de honden werd slechts 55% jaarlijks gevaccineerd, terwijl je pas kunt spreken van groepsimmuniteit als 70% gevaccineerd is. Dat baart ons zorgen.

Misvattingen

Veel mensen zijn zich niet bewust van het belang van vaccineren. Dat dieren écht ziek worden en overlijden aan ziektes waar ze voor gevaccineerd hadden kunnen worden gebeurt écht. Dat merken we zelfs in onze dierenasielen. Een dier dat net bij ons binnenkomt wordt dan ook direct gevaccineerd (tenzij dit al gedaan is), omdat zo'n dier een groot risico vormt voor alle asieldieren. Dat binnendieren ook gevaccineerd moeten worden, blijkt ook veelal onbekend. Virussen kunnen via de lucht overgedragen worden of via kleding en schoenen. Daarom is het belangrijk dat binnendieren ook jaarlijks voor hun prik naar de dierenarts gaan.
Het belang van vaccineren

Ede Stad schrijft over De Hof van Ede

Ede Stad wijdde een mooi artikel aan de zomerdrukte (die vooralsnog erg meevalt) in de Dierenbeschermingsasielen, aan het alarmerende feit dat er te weinig dieren worden gevaccineerd en over de dieren die nu in ons asiel verblijven. Lees en bekijk hier het artikel.