Vermist huisdier

Amivedi en dierenambulance

Is je huisdier vermist? Wat ontzettend vervelend. Gevonden dieren uit onze regio worden opvangen in Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. Neem even contact met hen op, misschien is jouw huisdier wel binnen gekomen.

Je kunt ook informeren bij het centrale nummer van Amivedi: 0900 - 264 83 34.

Is jouw gevonden dier niet bekend bij Amivedi, dan kun je contact opnemen met de dierenambulance uit jouw gemeente. Dit geldt ook als je een gewond dier gevonden hebt. Voor de gemeenten Ede en Veenendaal bel je Dierenambulance De Gelderse Vallei: 085 - 023 98 12 en voor de gemeenten Rhenen, Wageningen en Renkum bel je Dierenambulance Nederrijn: 06 - 53 87 18 61.

Chippen en registreren

Heeft jouw dier een chip, check dan op www.chipnummer.nl of je dier goed geregistreerd staat. Wij adviseren je zo snel mogelijk het dier vermist op te geven bij de dierenambulance in je buurt, om zo onnodige kosten te voorkomen als hij toch opgehaald wordt.

Belangrijk om te weten

Dieren die in onze asielen worden binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan de asielen op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat asielen binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermist-melding, raden we aan om zelf periodiek te informeren of een vermist dier misschien in het asiel is binnengebracht. Dit om te voorkomen dat jouw vermiste dier onverhoopt wordt geplaatst bij een nieuw baasje.