De toekomst voor Dierentehuis de Hof van Ede

Ons Dierentehuis stond al langer op de nominatie voor nieuwbouw. We zijn blij dat we hier nu concrete stappen in zetten. De schets is goedgekeurd. Als alle benodigde vergunningen in orde zijn, kunnen we aan de slag om een gebouw te realiseren dat voldoet aan hoge kwaliteitseisen voor de langere termijn.
De toekomst voor Dierentehuis de Hof van Ede

Specialistisch Dierenopvangcentrum

Vanuit de locatie Ede gaan we werken vanuit twee specialistische dierenopvangen. Dierentehuis De Hof van Ede gaat zich specialiseren in de opvang van honden. Op een andere locatie van de Dierenbescherming in Amersfoort (het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort, DBCA) wordt het opvangcentrum geoptimaliseerd naar een opvang voor katten, konijnen en knaagdieren.

Schets van ons nieuwe Dierenopvangcentrum
Op beide locaties biedt de Dierenbescherming expertise, ervaring en professionaliteit voor de door haar opgevangen dieren: hierdoor kunnen we nog beter de zorg en aandacht aan de dieren geven die zij verdienen. De oplevering van beide centra verwachten we in de loop van 2022 te realiseren.

Opvang van zwerfdieren

Gevonden zwerfdieren uit het huidige werkgebied van Dierentehuis de Hof van Ede, worden als de nieuwbouw en verbouw van beide centra gereed zijn, verdeeld over Ede (honden) en Amersfoort (katten, konijnen en knaagdieren). Ook dan staat bij ons voorop dat gevonden dieren zo snel mogelijk herenigd worden met hun eigenaar en daar doen wij alle moeite voor.