De verbouwing kan beginnen!

Ons dierentehuis is al jaren hard toe aan een grote verbouwing. De duidelijke sporen van het intensieve gebruik zijn aan alle kanten zichtbaar. Het wordt ook steeds moeilijker om het welzijn van onze asieldieren in de opvang onder deze omstandigheden op pijl te houden. Een dergelijke omvangrijke verbouwing vergt echter ook een aanzienlijke investering. Gelukkig zag de gemeente Ede dit ook in en heeft zij het initiatief genomen ons hierbij financieel te ondersteunen.
De verbouwing kan beginnen!

Hulde ook voor onze vrijwilligers!

Toch is het niet alleen met behulp van de financiële bijdrage van de gemeente Ede en de omliggende randgemeenten Wageningen en Renkum. Ook onze vrijwilligers zijn al jaren, met succes, bezig om via de "Snuffelmarkt" geld op te halen door de verkoop van allerlei spullen. Met dit aanzienlijke bedrag erbij kunnen we nu overgaan tot de grote verbouwing volgens de huidige dierenwelzijnsnormen, waarbij alleen de buitenmuren nog overeind zullen blijven.

Van cheque tot informatie zuil

Uit handen van wethouder Willemien Vreugdenhil van de gemeente Ede nam regiomanager Joyce Schorren de cheque in ontvangst ter waarde van € 328.000. Zoals de wethouder aangaf is het nu tijd voor ‘bed, bad en brokken’ ofwel een deugdelijk, duurzaam en diervriendelijk nieuw onderkomen in de gemeente Ede. Ook de regiomanager was zeer blij met de financiële steun: ‘dit stelt ons in staat een verbouwing te realiseren die ook rekening houdt met Shelter Medicine’."Het is tijd voor Bed, Bad en Brokken in Ede." -Wethouder Willemien Vreugdenhil.
Gezamenlijk onthulden ze het eerste stukje modernisering door de digitale IKZOEKBAAS-informatiezuil te onthullen. Hiermee kunnen bezoekers op het grote scherm al naar het mogelijke asieldier kijken aan de hand van foto’s en filmpjes zonder dat het dier stress ervaart van de ‘kijkers’.

Informatiezuil IKZOEKBAASvlnr Wethouder Willemien Vreugdenhil, Joyce Schorren