28 verwaarloosde konijnen welkom in Het Knaaghof

Na een melding besloten de Dierenpolitie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming vrijwel direct om 28 konijnen weg te laten halen bij hun eigenaar. Ze bevonden zich in een nijpende situatie en hadden dringend hulp nodig.
28 verwaarloosde konijnen welkom in Het Knaaghof

Verwaarloosde konijnen

De konijnen woonden in lekkende, krakkemikkige 'huisjes' verspreid in de tuin. Door de vele regenbuien van de afgelopen weken, waren de dieren volledig doorweekt. Daarnaast leefden ze in een flinke laag ontlasting en urine en zaten ze onder de vlooien en luizen. Na deze ontdekking, werden de dieren diezelfde dag nog weggehaald.

We zorgden voor een groot aantal draagmandjes, om de konijnen te kunnen vervoeren.

Konijnen ophalen

Beheerder van Het Knaaghof Merel en dierverzorger Jill vulden een busje vol met draagmandjes en haalden de konijnen op. Omdat de konijnen in zo'n slechte staat verkeerden, konden ze zo niet opgevangen worden in ons dierenopvangcentrum. Onze dierenverzorger Rachel wachtte ze daarom op met een arsenaal aan stofjassen, shampoo, handdoeken en andere benodigdheden. Het team heeft tot diep in de nacht doorgewerkt met als resultaat: schone konijnen die veilig in droge en nette hokken verblijven in onze opvang.

Medewerkers van het Knaaghof haalden de konijnen op.
De konijnen kregen allemaal een wasbeurt, omdat ze doorweekt waren en onder de luizen en vlooien zaten.
Gewassen snoetje.
We houden de konijnen goed in de gaten.

Melding

We zijn blij dat deze konijnen er nu een stuk beter aan toe zijn! Het is niet de eerste keer dat zo'n situatie zich voordoet bij onze opvang. Tref jij ergens verwaarloosde konijnen aan of heb jij het vermoeden dat konijnen of knaagdieren niet goed worden verzorgd? Schroom niet en bel het landelijk noodnummer voor verwaarloosde en mishandelde dieren: 144. Zo kunnen we de dieren redden en kunnen ze toch nog een mooie toekomst tegemoet gaan.