Wie zijn wij?

Het Knaaghof is sinds 2010 het konijnen- en knaagdierenopvangcentrum van de Dierenbescherming regio Zuidwest. Het opvangcentrum vangt jaarlijks zo’n 600 konijnen en knaagdieren op uit de regio Haaglanden, d.w.z. de gemeenten Den Haag, Rijswijk, Delft, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp, Westland, Midden-Delfland en Zoetermeer.

Het opvangen van deze dieren is helaas steeds vaker nodig. Regelmatig worden konijnen en knaagdieren in een impuls gekocht en wanneer de verzorging achteraf tegenvalt, worden ze afgedankt.

Pand Het Knaaghof

Verzorging en aandacht

Als een konijn of knaagdier bij ons binnenkomt wordt het dier eerst onderzocht door onze dierenarts. Het Knaaghof beschikt over een quarantaine-afdeling en een ziekenboeg om te voorkomen dat eventuele ziektes in de opvang verspreid worden. In Het Knaaghof krijgen de dieren alle verzorging en aandacht die ze nodig hebben. Ook hebben we ruime speelvelden, zodat de dieren met hun soortgenoten kunnen spelen.

De beheerders staan samen met de vrijwilligers en stagiaires klaar voor de dieren. Maar ook voor jou! Denk je erover om een konijn of knaagdier als huisdier te nemen? Dan kunnen wij je informeren. Wij hebben ruime kennis en ervaring die wij graag met jou delen. Professionaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en het dierenwelzijn staat altijd voorop. Zo weet je zeker dat je een dier vindt dat bij je past. Door een dier uit onze opvang een nieuw huis te bieden draag je ook nog een steentje bij aan het welzijn van deze vaak vergeten en verwaarloosde dieren.

Als je door omstandigheden niet langer voor je konijn of knaagdier kan zorgen, wil je natuurlijk een nieuw goed huis voor je dier vinden. Ook hier kan Het Knaaghof bij helpen. Lees hier meer over het afstaan van je huisdier.

Het Knaaghof streeft er naar om zo snel mogelijk een goed thuis te vinden voor alle dieren, waar ze de verzorging, ruimte en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Ben je nieuwsgierig geworden naar Het Knaaghof? Kom dan vooral eens langs om onze dieren te ontmoeten!