Drie kleine keutels

Als de dierenambulance komt voorrijden hebben zij drie baby konijntjes bij zich. Op het eerste gezicht zijn zij levendig en maken een gezonde indruk. Wij schatten ze op twee weken oud, de oogjes zijn open en ze scharrelen door het hok. Deze drie hebben geluk gehad aangezien drie anderen dood in het nest werden aangetroffen. Hoewel moeders hun kinderen maar twee keer per dag bezoeken om te voeren is het risico in dit geval erg groot dat hun moeder niet terugkomt en daarop besluit de dierenambulance de konijntjes mee te nemen.

Drie kleine keutels

Vanaf dit moment start een voedingsschema waarbij de konijntjes worden gewogen en op vaste tijden met de hand worden bijgevoerd. Hiervoor gebruiken wij een speciale melkformule welke wij bestellen bij Stichting Konijnenbelangen. Om de konijntjes goed te kunnen verzorgen en te socialiseren verblijven zij in een pleeggezin. Hier wordt extra gelet op interactie met mensen en huisdieren, krijgen zij allerlei geluiden mee, van stofzuiger, deurbel tot telefoon en televisie.

De kleine bandieten genieten van alle aandacht en gedragen zich nu al als echte konijnen, eten al een beetje hooi en graven waar ze kunnen. Uiteindelijk hopen wij voor hun een goed huis te vinden waar zij een mooi konijnenleven krijgen!