Geslaagde bijscholing K & K Symposium

De laatste zaterdag van november staat traditioneel in het teken van het K&K Symposium. Ook dit jaar was er een aansprekend programma voor dierenartsen, paraveterinairs en konijndeskundigen.
De13e editie werd op 24 november georganiseerd in Burgers Zoo en het was weer een fantastisch programma die geweldig georganiseerd was door Proveto.
Geslaagde bijscholing K & K Symposium

Bijscholing

Op 24 november namen alle medewerkers van Het Knaaghof en het Knaagspoor deel aan de nascholingsdag, specifiek gericht op konijnen en knaagdieren, waar (internationale) deskundigen voor de opvang relevante onderwerpen behandelden. Kennis vergroten naast alle ervaring die men dagelijks opdoet is één van de vele mooie dingen in het werk. In de opvangcentra krijgen de dieren daarvoor de meest proffessionele en deskundige verzorging en worden bezoekers van de meest actuele informatie voorzien.

De Konijnen en Knaagdierendag van Proveto is een geweldige aanvulling voor mensen die proffesioneel met deze dieren werken, om extra kennis op zowel medisch als gedragsmatig gebied op te doen.

Dagverloop

De dag begon met een plenair programma met sprekers waaronder Frank Verstappen, die de bezoekers wegwijs maakte in de wereld van de locomotie stoornissen en Rutger Reurings met zijn lezing "Daar komt alleen gezeik van" over de urinewegproblemen bij K& K. De ochtend werd afgesloten door Fred van der Kolk en Yvonne van Zeeland waar men zelf cassussen aan mochten geven.
Na een geweldige lunch, die elk jaar weer voortreffelijk verzorgd is, begon de middag met de keuze sessies, zoals :

  • Wat kun je zien aan ontlasting? Een praatje poep is altijd leuk toch!
  • Wat krijg je voor je kiezen bij een gebitsprobleem?
  • Een nieuwe kijk op "oog en traanbuisproblemen bij het konijn".
  • Vachtverzorging bij het konijn en het koppelen van konijnen.

Het was een topdag met een geweldige sfeer en de medewerkers zijn weer een stuk wijzer geworden.