Het verhaal van Egon, Einstein, Eros en . . . Egon

Enige tijd geleden kreeg de Dierenbescherming een signaal dat ergens bij een handelaar meer dan honderd dieren in erbarmelijke omstandigheden moesten leven. Degoes, gerbils, konijnen en nog meer knaagdieren.

Het verhaal van Egon, Einstein, Eros en . . . Egon

De dieren zijn door Justitie in beslag genomen en zoals dat wettelijk is vastgelegd, moesten de dieren voordat ze naar een locatie van de Dierenbescherming konden, eerst naar een tijdelijke bewaarplaats totdat de rechter uitspraak had gedaan over hun toekomst. Gelukkig bepaalde de rechter dat de dieren niet terug mochten naar de handelaar en konden we de dieren naar verschillende opvanglocaties van onszelf brengen.

Zo zijn de konijnen Egon, Einstein en Eros bij het Knaaghof in Rijswijk terecht gekomen.

Daar zijn ze door onze mensen liefdevol opgevangen en verzorgd. Ze knapten zienderogen op en zitten nu weer lekker in hun vel.

Dat ging niet van de ene dag op de andere. Ze hadden de schrik goed te pakken en voordat ze weer een beetje de oude waren, zijn er heel veel uurtjes en aandacht aan ze besteed. En het mooie is dat Egon, Einstein en Eros op het Knaaghof alle drie een vriendinnetje hebben gevonden!

Het gaat niet vanzelf om dat voor elkaar te krijgen. Eten geven, hokken verschonen, medicijnen regelen. Het kost allemaal veel geld en tijd. We kunnen als Dierenbescherming dan ook niet zonder donaties van dierenvrienden.

Het toeval wilde dat de vriend van een van onze medewerkers ook Egon heet. Hij hoorde het verhaal en wist wat hem te doen stond. ‘Ik kon het natuurlijk niet over mijn hart verkrijgen dat mijn naamgenoot niet de kans zou krijgen op een fijne toekomst. Konijnen in huis nemen, kan ik niet. Door mijn drukke bestaan kan ik ze niet de aandacht geven die ze nodig hebben en verdienen. Daarom heb ik aan mijn vriendin gevraagd wat de kosten zijn voor de medische behandeling van Egon, Einstein en Eros. Dat bedrag heb ik gedoneerd. Heerlijk om te zien hoe ze zijn opgeknapt en inmiddels ook een maatje hebben. Ik hoop dat ze snel een mooi nieuw thuis vinden. En ik hoop dat meer mensen op deze manier het werk van de Dierenbescherming willen steunen. ‘