Hoe gaat het nu met Montana?

Montana heeft een tijdje bij ons gewoond maar na een geslaagde koppelvakantie mocht zij met Boy mee naar huis die hier kwam logeren om een vriendinnetje uit te kiezen.
Het volgende bericht kregen wij van de nieuwe eigenaren!
Hoe gaat het nu met Montana?

Goedemiddag,

Hierbij een update over Boy en Montana die we als koppel mee (terug) naar huis hebben genomen.

Montana lijkt zeer tevreden met haar nieuwe huis. Ze ging vlot de transportbox uit om haar nieuwe binnenhok te bekijken en zat al vrij snel op haar gemak te eten. Ze ging even lekker op onderzoek uit en je kon haar al snel op haar achterpoten zien staan waarbij ze de muren op stevigheid testte en alles stond te besnuffelen. Ze was erg nieuwsgierig en alle uitgangen werden aan een nader onderzoek onderworpen. We hadden de deur van het binnenhok opengezet en vanaf boven kon ze alles goed bestuderen. Naar beneden gaan vond ze de eerste dag nog een beetje eng. Begrijpelijk! Af en toe probeerde ze stiekem de loopplank uit, waardoor we goede hoop hadden dat ze al vrij snel uit zichzelf naar beneden zou komen. Dat klopte.

De volgende ochtend zaten zowel Boy als Montana beneden. Toen we de deur naar de buitenren hadden open gezet, kwam ze nieuwsgierig de boel verkennen. Ze moet uiteraard wel wennen aan alle vreemde geluiden, bewegingen, mensen en dieren die deel uitmaken van haar nieuwe woonplek. Af en toe stuift ze dan ook weer naar boven als ze plotseling ergens van schrikt. Niet zo gek natuurlijk, want voor haar is alles nieuw. Maar ze is erg nieuwsgierig en laat zich zelfs al af en toe aaien.

De omgang met Boy gaat prima. De eerste ochtend vonden we een paar plukken haar, waaruit we opmaken dat er de eerste nacht een schermutseling heeft plaatsgevonden. Die ochtend negeerden ze elkaar ook een beetje waarbij Boy veelal beneden zat en Montana boven. Naarmate de dag vorderde zochten ze elkaar steeds meer op en lagen ze dicht tegen elkaar aan.

Vandaag gaat het weer beter dan gisteren. Montana is steeds vaker buiten in de ren te vinden en voor de rest liggen ze vaak heel klef bij elkaar, naast elkaar en soms zelfs op elkaar, waarbij ze elkaar regelmatig wassen. Het lijkt er dus op dat ze het wel gezellig vinden met elkaar en dat Montana blij is met haar nieuwe huisje en maatje! In de bijlage hebben we wat foto’s bijgesloten. Bedankt voor alle goede zorgen en tot weer een nieuwe update!

Hartelijke groet,