Langzitters zoeken thuis!

Graag vragen wij jullie aandacht voor deze knappe stellen!

Om één of andere reden zitten zij al veel te lang in de opvang en zijn wij dus echt wel op zoek naar een nieuw huis voor ze. De meeste zitten hier al meer dan een jaar dus het wordt echt wel tijd.

Langzitters zoeken thuis!

We denken dat het voornamelijk te maken zal hebben met de lange vacht die deze lieverds hebben. Het is voor te stellen dat dit misschien wat afschrikt omdat het veel werk is. Maar als je eenmaal weet wat je moet doen is het zo leuk om op een speciale manier met je konijn bezig te zijn.
Wij geven alle nieuwe eigenaren van een langharig konijn een workshop vachtverzorging.

Aan hun leuke karakter kan het niet liggen lijkt ons!
Al deze setjes zijn op zoek naar een huis waar ze binnen mogen wonen. Wie komt er kennismaken en wil ze een kans geven?

We stellen graag voor:

Pierre en Cindy. Beide ontzettend lief, nieuwsgierig en kunnen een aai zo nu en dan echt wel waarderen. Pierre is geboren in 2017 en zit al sinds januari 2018 bij ons in de opvang! Hij heeft hier zijn grote liefde Cindy ontmoet die geboren is in 2016 en zij zit hier al sinds februari 2018. Samen hebben ze het erg fijn en ze zijn hier helemaal gewend, maar het zou zo fijn zijn als ze hun eigen privé plekje krijgen!

Kees en Carlijn: Kees is een konijn met een sterk karakter, geboren in 2016 en woont hier vanaf juli 2018. Hij heeft een gebruiksaanwijzing. Als je deze goed gelezen hebt, heb je er een geweldig enthousiast konijn aan. Hij kan soms een beetje onvoorspelbaar zijn maar als je Kees een beetje kent kan je hem goed aaien. Hij vindt dat (stiekem) heerlijk.
Carlijn is de zus van Cindy dus ook geboren in 2016. Ze is heel rustig en vriendelijk. Ze maakt zich niet zo snel druk om dingen. Zij zit hier net als Cindy vanaf februari 2018!
Samen zijn ze een goed duo en vinden het heerlijk om bij elkaar te liggen.

Boeffie en Hilde: Boeffie is geboren in 2014 en woont hier vanaf mei 2018. Boeffie is een lieve schat die pech heeft met zijn vacht. Zijn vacht gaat enorm snel in de klit/vilt. We laten graag zien hoe dit het beste te behandelen is.
Verder is hij erg aaibaar en vindt het altijd wel gezellig om te komen kijken. Als je rustig bij hem zit vindt hij het heerlijk om geaaid te worden.
Hilde is soms een beetje voorzichtig. We weten niet hoe oud zij is maar alleen dat zij uit niet hele goede omstandigheden komt. Ze woont hier vanaf september 2018.
Als dit lieve meisje je eenmaal kent komt ook zij bij je kijken en mag je haar aaien.


Ace en Truus: Beide zitten nog lang niet zo lang als de voorgaande setjes. Maar ook dit setje zoekt een goed en speciaal huis.
Ace woont hier vanaf november 2018, we weten niet hoe oud hij is want hij is op straat gevonden. Hij zat erg vreemd met zijn voorpoten, uit röntgen foto’s is gebleken dat hij artrose heeft in zijn schouders. Hierdoor zit hij met gespreide voorpoten, wat lijkt op Splay legs. Hij krijgt van ons elke dag pijnstilling om hem te kunnen ondersteunen. Hij kan misschien niet alles zoals een ander konijn maar hij redt zich goed met zijn beperking. Voor hem is het belangrijk dat hij op een grond kan lopen die niet glad is en waar geen grote obstakels in zijn verblijf zijn. In huis op een vloer met tapijt zou bijvoorbeeld perfect zijn. Ace vindt het heerlijk om geaaid te worden en kan hier heerlijk voor gaan liggen.
Truus is op straat gevonden en woont hier vanaf januari 2019. Toen zij bij ons binnen kwam, was dit een reminder hoe wreed het kan gaan. Truus zat compleet van voor naar achter, boven tot onder in de vilt. Ze kon zich niet meer bewegen en zat weerloos in een park. Er had haar van alles kunnen gebeuren. Gelukkig is ze gevonden en bij ons gebracht.
Niet meer te herleiden of zij een dame of een heer was met een gigantische poepklont aan haar billen. En ontstoken ogen kwamen onder de klitten bij haar ogen vandaan. Ze was nat van de regen die er die dag volop neer stortte.
Elke aanraking deed haar zeer. Ze heeft hier even van moeten bijkomen maar al snel liet ze zichzelf zien als een ontzettend vrolijk en lief meisje. Ze komt ons elke dag weer enthousiast begroeten en kan dan ook zeker genieten van een aai.
Samen zijn ze een gouden combinatie en vinden elkaar gewoon heel erg lief.