Wethouder Richard de Mos bij certificering van Het Knaaghof

27 maart werd bij Het Knaaghof in het bijzijn van de wethouder het behalen van het officiële Keurmerk Opvang gezelschapsdieren gevierd.
Wethouder Richard de Mos bij certificering van Het Knaaghof
Het Keurmerk Opvang, van de onafhankelijke organisatie Kiwa Verin, is gericht op zaken als aandacht voor stress reductie bij dieren in de opvang door rekening te houden met de natuurlijke behoefte van elk individueel dier en omgevingsverrijking te realiseren. Ook adequate klimaatbeheersing en zorgvuldige hygiëne binnen de opvang en voldoende deskundigheid bij de medewerkers worden getoetst. Door het behalen van dit Keurmerk onderscheidt Het Knaaghof zich van andere opvangcentra in de regio.

IC Manager Diana van der Lely, beheerder Merel Pieneman en wethouder Richard de Mos

‘Een konijn is geen konijn’

Wethouder Richard de Mos, verantwoordelijk voor de portefeuille Dierenwelzijn, toonde zich erg enthousiast over de inzet van de medewerkers en vrijwilligers om dit prachtige doel te bereiken. In zijn toespraak uitte hij grote bewondering voor Het Knaaghof. Tijdens de feestelijke viering van het behaalde Keurmerk sprak hij zijn waardering uit over het feit dat de opvang de gevleugelde uitspraak hanteert ‘één konijn is geen konijn’, want konijnen zijn sociale dieren en moeten per koppel gehouden worden om niet te vereenzamen. Met deze uitspraak roept Het Knaaghof eigenaren van eenzame konijnen op om met hun konijn te komen speeddaten op zoek naar een maatje.

Ruim 700 dieren

Onze gespecialiseerde opvang voor konijnen en knaagdieren vangt jaarlijks ruim 700 dieren uit de regio Den Haag en omstreken op. Met het behalen van deze officiële certificering kunnen we in de toekomst nog veel nieuwe en bestaande eigenaren op een professionele manier van dienst zijn bij het zoeken en vinden van een konijn of knaagdier.