Bobik en Boef

Hoe ging het met Bobik

Op woensdag 11 oktober zijn we naar IJmuiden vertrokken met een dieren vervoerskooitje

achterin de auto om te kijken of Bobik wat voor ons was.

Bobik en Boef

Na alles geregeld te hebben ging ze mee terug naar Heerhugowaard.
Achter in de auto was het heel rustig, maar thuis aangekomen had ze zich Toch omgedraaid in dat kleine bakje. Na wat gedoe stond de geleende kooi en kon onze nieuwe aanwinst erin.

Als een slaap hokje hebben we de grote vervoerskooi (ja die hebben we heus wel) erin als slaaphuisje.

Onze dame begon meteen van het stro en hooi te eten. Haar nieuwe vriend Boef zag dat vanaf een ver plekje in de tuin aan en was het er niet helemaal mee eens. Hij stampte en keek boos: wat gebeurt er nu in mijn territorium?

Bobik had er maling aan en ging rustig haar kooi verkennen. Boef bleef de hele middag alles van afstand aan kijken. Toch samen even neuzen, Boef in de tuin en Bob in de kas

‘s Nachts hebben we Bob (zo we haar al snel noemden) met de kooi en al in het kasje gezet achter in de tuin, paste precies. Het hok staat ook achterin zodat ze elkaar de hele nacht konden horen. Wij waren de volgende dagen weinig samen thuis en hebben we ze wat gescheiden gehouden. Wel hebben we van de kas een verblijf voor Bob gemaakt had ze meer ruimte en konden we vanuit de keuken zien wat ze deden.

Boef en Bob gingen al wel neuzen samen vanaf de volgende dag. Bob vindt het heerlijk om geaaid te worden maar optillen is wat minder, als we Bob aan het aaien waren kwam Boef ook wel even kijken, misschien was er wel wat te halen (hij vindt aaien niet leuk).

Wortel me loof, konijnensnoepjes en havermout vinden ze allebei erg lekker en dat kregen ze dan bij Bob haar kashok. De volgende dag toen Boef in het hok ging liggen tussen de middag (doet ze dagelijks) hebben we Bob los gelaten in de tuin. Ze bleef in de buurt van haar hok maar ging alles verkennen.

Ze kroop ook overal achter, Boef keek vanuit zijn hok maar maakte zich er niet druk om. Na een paar uur de rollen weer omgedraaid, Bob weer in de kas en Boef weer buiten, maar dit was niet de bedoeling van Bob, ze trok als een gek aan het hekje wat er voor stond en ging op alle manieren weer proberen er uit te komen.

Mag ik er nu niet uit!! Jammer het hek was sterker. Zaterdag weer het zelfde gedaan en Boef ging steeds vaker bij Bob kijken en Bob wou eigenlijk de tuin wel wat langer verkennen. Ze ging nu wel de hele tuin door en zat graag achter de vuilnisemmers en de andere dingen in de tuin waar ze maar achter kwam.

Eigenlijk wil ze ook wel vaak geaaid worden en gaat er dan lekker bij liggen. Zondag gingen we ‘s middags weg en hebben ze allebei in hun hok gezeten. Maandag heb we ze samen in de garage gezet in een afgezette hoek, dit hebben we al snel kleiner gemaakt en daarna heel klein. Ne een tijdje wat hooi en stro gegeven.

Ze accepteerden elkaar en gingen wat neuzen. Wie de baas is weten we nu nog niet. Ze trekken elkaar aan en lopen voor elkaar weg. Maar aten heerlijk samen van het stro en hooi. Ondertussen heeft Willem de tuin achter klaar gemaakt voor de winter. Er ligt een buis achter de struiken waar de konijnen doorheen kunnen kruipen en verstoppen. Die ligt dus steeds anders. Hier kom ik met een snelheid uit de buis, niet scherp te krijgen Na een paar uur was de tuin klaar en mochten de flappen weer naar buiten en samen lekker buiten. Bob ging in keer roets door de buis en nog een keer terug. In de tuin lopen ze dan weer even naar elkaar toe en dan gingen ze elk weer zijn gang. Boef gaat soms achter Bob aan en dan rennen ze beiden door de tuin en stoppen dan ineens weer. Afgelopen nacht hebben ze samen in het grote hok geslapen Boef boven met de poepbak op het luik en Bob onderin. Vanmorgen weer lekker samen buiten gelopen.

Boef ging op een gegeven moment Bob lekker op haar kop likken en ze ging er lekker bij zitten. Leuk om te zien. Bob zijn we ook wel eens kwijt, dan moet je zoeken in kleine hoekjes en zie je een snoetje of staartje ergens achter.

Boef heet niet voor niets Boef, dat bleek vanmorgen wel weer. Bob stond voor de buis te kijken en Boef gaf haar een kontje en Bob ging de buis in Boef liep naar de andere kant van de buis en ging voor de buis kijken en Bob kon er niet uit en ging dus maar achteruit weer terug. Vanmiddag ging ze uitgebreid het hele hok bekijken en bleef daarna binnen, ze kwam wel buiten voor de havermout maar ging daarna weer terug reden? Ze slapen nu samen in het grote hok, de eerste avond nog wel even gekeken maar ze waren

heel gezellig samen, Boef was Bob aan het likken.

Vandaag hebben we echt een regendag en daar houden meneer en mevrouw niet van want ze blijven lekker binnen en als het dan wat droger wordt komt Bob even wat gras halen en verdwijnt dan weer naar binnen.

Nu na een paar weken kunnen we vertellen dat het goed gaat met de 2 flappen.

Ze vindt het heerlijk om naar buiten te mogen ’s morgens, staan rechtop tegen het gaas. De hele dag lopen ze lekker buiten, op zoek naar wat lekkers, blaadjes en wortel. Als het regent dan weer even naar binnen en als het mogelijk is snel weer even naar buiten en snel

even gras eten. Zij heeft ook snel begrepen wanneer er een snoepje te verkrijgen is. Zij pakt het snel uit het emmertje en gaat dan ergens anders zitten eten. Bob heeft het ’s avonds wel eens moeilijk, als ze weer naar binnen moeten. Overdag springt ze vlot in het hok en er ook weer uit, maar als ze echt naar binnen moeten dan weet ze niet hoe het moet, de wortels lokken wel maar naar binnen? Heeft ze het niet door of wil ze

eigenlijk niet. Maar het gaat steeds beter. Het gaat goed met haar en volgens ons hebben we een tevreden

konijn

Groetjes Bob en Boef,