Afstaan huisdier

Soms kan er door omstandigheden niet langer voor een konijn of knaagdier gezorgd worden. Natuurlijk wil je dan er dat je huisdier opnieuw een goed thuis vindt. Het Knaagdierencentrum kan hierbij helpen. We vangen het dier op en verzorgen het dier, totdat we een geschikt nieuw baasje gevonden hebben.

Vanwege de beperkte capaciteit kunnen we alleen konijnen en knaagdieren uit Noord-Holland Noord opvangen. Omdat het opvangen en verzorgen van dieren kosten met zich meebrengt, vragen we voor het afstand doen van een konijn of knaagdier een vergoeding. Een dier brengen kan bij ons alleen op afspraak.

Houd er rekening mee dat jouw dier op een wachtlijst kan komen te staan, als onze opnamecapaciteit vol is.Plaatsingsvoorwaarden bij afstaan huisdier

Wij vangen alle soorten knaagdieren en konijnen op. Deze dieren zijn gevonden of worden afgestaan door hun eigenaar. Bij binnenkomst worden de dieren nagekeken en indien nodig krijgen ze medische zorg van onze dierenarts. Konijnen gaan in quarantaine tot ze geënt zijn. Daarna mogen deze dieren worden herplaatst. Knaagdieren gaan niet in quarantaine en worden ook niet geënt.

Het is wettelijk verplicht om zwerfdieren 14 dagen vast te houden, zodat de eigenaar de kans heeft om zijn dier weer op te halen. Meldt er zich in die 14 dagen geen eigenaar dan gaan we over tot herplaatsing.

Castratie & entingen

Konijnenrammetjes worden altijd gecastreerd geplaatst. De castratiekosten zijn al in het vaste adoptiebedrag verrekend. Alle andere dieren kunnen eventueel bij navraag bij de eigen dierenarts gecastreerd worden.
De kosten en organiseren hiervan zijn voor rekening van de nieuwe baas.

Al onze konijnen zijn geënt tegen myxomatose, VHD-1 en VHD-2. De prijs van deze entingen zit bij de minimale vergoeding per konijn inbegrepen.


Koppelen

Groepsdieren worden uitsluitend per koppel geplaatst. Als je een vriendje of vriendinnetje zoekt voor jouw konijn of knaagdier, dan is het mogelijk om de "eerste klik" bij ons in de opvang te laten plaatsvinden. Dit kan alleen op afspraak en bij konijnen moet uw eigen konijn voor deze klik ingeënt zijn. Lees meer op onze website over het koppelen van konijnen en cavia's..

Voor de huisvesting en verzorging van konijnen en/of knaagdieren heeft het Knaagdierencentrum richtlijnen. Neem contact met ons op voordat je materialen aanschaft voor het houden van het dier.

De opvang en herplaatsing van onze dieren is niet gratis. Het kost erg veel geld om alle dieren te verzorgen en de dierenarts is ook een enorme kostenpost. Wij vragen dan ook een vergoeding voor onze dieren. Met deze bijdrage steun je ons werk en kunnen we andere konijnen en knaagdieren die bij ons binnenkomen helpen.

Voor vragen omtrent vergoedingen kun je contact met ons opnemen.