Over ons

Het Knaagdierencentrum in IJmuiden vangt jaarlijks zo'n 600 knaagdieren en konijnen op die om verschillende redenen niet meer bij hun eigenaar kunnen blijven of die gevonden worden. Deze dieren herplaatsen wij en daarnaast geven wij voorlichting over het verzorgen van knaagdieren.

Konijnen, cavia's en veel andere knaagdieren zijn van nature groepsdieren. Het Knaagdierencentrum in IJmuiden plaatst groepsdieren daarom uitsluitend in koppels, tenzij je thuis al een soortgenoot hebt. Op onze website lees je meer over het koppelen van cavia's en konijnen. Op die manier hebben de dieren altijd gezelschap aan elkaar.


Bekijk hier het aanbod van de dieren in onze opvang

Gedeelde locatie

Het Knaagdierencentrum deelt haar locatie met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden. Je kunt bij het Knaagdierencentrum terecht voor konijnen en knaagdieren en het Kerbert Dierentehuis vangt honden en katten op. De locaties zijn afzonderlijk te betreden en hebben elk een eigen ingang met eigen openingstijden. Bij de poort zie je duidelijk wat de entree is van het Knaagdierencentrum.

Route vanaf de snelweg A9/A22:

Neem op de A9 de afslag IJmuiden. Neem op de A22 weer de afslag IJmuiden en ga richting IJmuiden via de Parkweg en Stationsweg. Sla bij de verkeerslichten aan het Pontplein linksaf de Minister van Houtenlaan in. Aan het einde hiervan slaat u rechtsaf. U gaat de spoorwegovergang over en rijdt dan op de Zeeweg. Deze blijft u volgen. De Zeeweg verandert verderop in de Heerenduinweg. Bij de verkeerslichten gaat u linksaf, langs het zwembad en de speeltuin. Aan het einde van deze weg ligt het Knaagdierencentrum.

Route vanuit Haarlem/Santpoort N208

Neem de afslag Velserbroek en ga bij de verkeerslichten links het viaduct over. Op de rotonde rechtsaf. Volg de hoofdroute door de dorpen Santpoort-Noord, Driehuis en IJmuiden. (Hagelingerweg, van den Vondellaan, Waterloolaan, Zeeweg, Heerenduinweg) Bij de verkeerslichten gaat u linksaf, langs het zwembad en de speeltuin. Aan het einde van deze weg ligt het Knaagdierencentrum.

Of klik op contact en volg de kaart van Google maps.