Knaagdierencentrum en 't Kerbert in IJmuiden zwaar getroffen door gewelddadige inbraak

In het Knaagdierencentrum en Kerbert Dierentehuis zin IJmuiden hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee inbrekers flink huisgehouden.

Knaagdierencentrum en 't Kerbert in IJmuiden zwaar getroffen door gewelddadige inbraak

De zonnige start van een paasweekend is op onze opvanglocaties in IJmuiden bruut verstoord. Op de Heerenduinweg, waar zowel ons Knaagdierencentrum als Kerbert Dierentehuis zijn gehuisvest, hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee inbrekers meer dan flink huisgehouden. Nadat ze over het hek waren geklommen, de kozijnen vernielden, is nagenoeg elke kast en bureaulade opengetrokken en op de grond gesmeten. Op zoek naar wat?

Enorme ravage van spullenDe vloer lag na de inbraak bezaaid met van alles en ... de kluis.

Met een hakbijl erop los slaan

Niets was echter veilig voor deze inbrekers. Met een hakbijl hebben ze de uiteindelijk best goed verstopte kluis uit het keukenkastjes gesloopt en opengeslagen. Alle donaties in een klap weg!
Voor de aanwezige dieren moet het een hel zijn geweest, midden in de nacht op een tijdstip dat alles rustig en vredig is een oorverdovend, niet thuis te brengen herrie van laden die op de grond werden gegooid, het geluid van metaal op metaal van het slaan van de hakbijl op de kluis, de lichtflitsen van de zaklampen. Anderhalf uur lang een hels kabaal.

Huiskat Woezel in betere tijden

Huiskat Woezel eet nog steeds niet

De honden en katten moeten enorme angsten gehad hebben in hun hokken waar ze niet uit konden om te vluchten. Ze zijn nog steeds van slag, onrustig en angstig en inmiddels zijn door de stress ook een aantal katten ziek geworden. Onze huiskat, Woezel, die los door het asiel loopt, is nog steeds van slag en verstopt zich veel en eet niet goed, terwijl ze normaal gesproken een ‘Holle Bolle Gijs’ is. Ook aan de aanwezige konijnen, muizen en gerbils kunnen we merken dat ze heel schrikachtig en nerveus zijn.

Dubbele strop

Wij kunnen het nog maar moeilijk bevatten, zo’n zinloze daad. De schade die we hebben om alles weer te herstellen zal behoorlijk in de papieren lopen. Geld dat we natuurlijk liever aan de dieren besteden. Daarnaast een dubbele strop dat we ook de mooie paasopbrengst van de donatieboxen kwijt zijn.

Iedere bijdrage is welkom

Mocht je ons willen steunen met een kleine bijdrage zijn we je natuurlijk zeer dankbaar. Je kunt gemakkelijk doneren op de speciale donatiepagina’s :‘t Kerbert of het Knaagdierencentrum. Alvast bedankt namens het hele team en de dieren.

De politie doet onderzoek, laten we hopen dat de daders opgepakt kunnen worden. In de tussentijd gaan wij de schade herstellen. De meeste dieren in het asiel zijn al een keer in de steek gelaten door de maatschappij en hebben nu nogmaals een deuk in hun vertrouwen opgelopen. Onze teams gaan er nu hard aan werken om het vertrouwen van deze dieren in mensen weer opnieuw te bouwen.

Steun ons

De medewerkers en vrijwilligers van het Knaagdierencentrum zetten zich dag en nacht in voor de konijnen en knaagdieren in de opvang. Dit doen ze graag, maar kunnen dit niet zonder jouw hulp. De opvang en bemiddeling van al deze dieren kost geld, veel geld. Maar één ding is zeker: elk dier verdient het om liefdevol opgevangen te worden.

Adopteer een hok