Oreo met zijn nieuwe vriend Sparkle

Hallo,

Graag laat ik jullie weten hoe het met Oreo gaat. Hij woont inmiddels zo'n 6 weken bij ons, en natuurlijk in het bijzonder bij onze cavia Sparkle.
Oreo met zijn nieuwe vriend Sparkle

De eerste week moest er nog wel flink gewend worden, dus hadden wij een scheiding van karton in de kooi gemaakt: Sparkle links, Oreo rechts. Dat ging goed, tot na 6 dagen. Die ochtend bleek er flink aan het karton geknaagd te zijn en even later was er wat onstuimigheid: Oreo had zich door het gat gewurmd en zat aan Sparkles kant. Afscheiding verwijderd en dag 1 echt samen begon. Eigenlijk ging het meteen al best goed. Af en toe wat brommen en kontschudden, maar geen erge dingen.

Met Oreo gaat t goed. Hij is dol op puntpaprika en druiven en eet inmiddels vitamine c tabletjes (Kruidvat), soms zelfs uit je hand. Hij weegt nu een 1 kilo.

Met Sparkle gaat t helaas wat minder goed. Die heeft nu een antibioticumkuur voor een longontsteking. Hij is nogal afgevallen en eet nog steeds niet erg goed. Daar hebben we dus wel wat zorgen over. Toen we daarvoor met Sparkle bij de dierenarts waren, (Oreo was mee) hebben Oreo en Sparkle ook meteen iets tegen mijten gekregen. Ze waren allebei nogal aan het krabben en hadden wat kale plekjes.

Eind deze week gaan we weer langs voor controle en een herhaling tegen de mijten.

Ze hebben het samen inmiddels erg gezellig en zitten sinds een week regelmatig dicht tegen elkaar aan in de kooi. Ontzettend leuk om te zien!

Ik stuur wat foto's mee!

Veel groeten van Oreo, en van Sparkle!