Rocky en zijn nieuwe vriendinnetje

Aagje en Betje, 2 zusjes. Waar je Aagje zag, zag je Betje. En toen was Aagje er niet meer…. Betje zit stilletje in een hoekje van haar veel te grote hok. Ach, ze eet wel en komt wel naar ons toe, maar de eenzaamheid straalt er vanaf.

Een paar weken later beseffen we dat we op zoek moeten naar een maatje voor Betje. Maar waar vind je een geschikt maatje?

Rocky en zijn nieuwe vriendinnetje

Dus googelen maar. Op de website van het Knaagdierencentrum in IJmuiden staat een aantal konijntjes die een maatje zoeken. Ons oog valt op Rocky. Hij zou lief en onderdanig zijn. Zou het klikken met Betje? Meteen maar bellen. Voor de volgende zaterdag maken we een afspraak. Gelukkig is er nog wat tijd om ons in te lezen in het hoe en wat van het koppelen (de tip van een bench in de ren bijvoorbeeld bleek goud waard).

Afijn, zaterdag gaan we met Betje op pad naar IJmuiden. Daar wordt een kleine ren gemaakt waarin Rocky en Betje kennis kunnen maken. Er worden wat spullen klaargelegd om ze uit elkaar te halen voor het geval dat ze gaan vechten.

Vol spanning zetten we Betje bij Rocky. Er wordt niet gevochten. Er gebeurt helemaal niets. Ze negeren elkaar. Een half uur later lopen ze nog steeds met een boogje om elkaar heen.

Toch besluiten we om het thuis verder te proberen. We krijgen de nodige adviezen en tips mee en als we vragen hebben kunnen we altijd bellen.

En zo gaan Rocky en Betje in 1 mandje (want gedeelde stress is halve stress) mee naar huis.

Thuisgekomen zetten we Betje in haar hok en Rocky in de bench die in de ren staat. Zo kunnen ze elkaar zien, ruiken en aan elkaar wennen. Al snel zitten ze met de neuzen tegen elkaar.

Zes dagen later komt de test ‘samen in de badkamer’. Dit gaat boven verwachting goed. Ze zijn duidelijk aan elkaars gezelschap gewend geraakt; een tikje zenuwachtig door de vreemde en gladde omgeving. Dan maar doorpakken en samen in het grote hok. Het resultaat? Zie foto!

Met dank aan de medewerkers van het Knaagdierencentrum voor de begeleiding, adviezen en de betrokkenheid.