Huisregels

Regels voor op het veld

1. Zorg ervoor dat je hond tenminste 2 uur van tevoren geen eten meer krijgt. Dit niet alleen om maagproblemen te voorkomen, maar ook in verband met het aantal trainingsbrokjes dat hij tijdens de les nog krijgt. Wacht na de training nog minimaal 1 uur met voeren.
2. Neem de juiste lijn mee. Een soepele nylon of leren lijn van maximaal 2 meter. Als geleiding aan hals of kop gebruik je de riem die de trainer jou adviseert. Flexilijnen, slipkettingen en prikbanden zijn verboden. Als je hond toch een flexilijn, slipketting of prikband om heeft, vragen we je het trainingsveld te verlaten.
3. Neem het juiste speeltje mee. Dat wil zeggen, iets wat jij samen met jouw hond kunt vasthouden maar wat niet piept. Dat laatste kan andere honden storen.
4. Laat je hond goed uit voordat je het veld op komt. Gebeurt er een ongelukje, dan vragen wij je dit zelf op te ruimen. Neem daarom altijd poepzakjes mee!
5. Loopse teven kunnen niet meetrainen.

6. Kom niet naar de training als je, je zorgen maakt over de gezondheid van je hond. Als we denken dat de gezondheid van je hond gevaar loopt door mee te trainen of als het een gevaar vormt voor andere honden, kunnen wij je verzoeken (tijdelijk) niet mee te trainen.
7. Wij controleren regelmatig de geldigheidsduur van de enting van je hond. Niet ingeënt, betekent niet meetrainen.
8. Aai andermans honden niet en voer ze ook niet.
9. Als je hond uitvalt tijdens het loslopen, gaan we er vanuit dat je je hond tot de orde roept. De mate waarop leggen wij graag aan je uit. Ook als je hond niet uitvalt maar wel uitdaagt, moet je jouw hond corrigeren.
10. Als je, je niet aan regel 8 en 9 houdt, kunnen we je verbieden de hond voor en na de les los te laten lopen.


11. Kun je een les niet volgen? Laat dit ons tijdig weten via een sms-je of via e-mail. Telefonisch kan ook tot uiterlijk zaterdagmorgen 08:00 uur op de mobiele nummers: 06-11768581/06-11768580. Gelieve niet tijdens de lesuren bellen.Voor de continuïteit van de lessen wordt jouw aanwezigheid op prijs gesteld.
12. Roken tijdens de lessen is niet toegestaan.
13. Als je drie keer zonder afmelding niet op cursus bent verschenen, gaan wij ervan uit dat je geen verdere interesse hebt in de cursus en zullen wij je als cursist uitschrijven. Als je toch de cursus nog wilt vervolgen, ben je opnieuw het dan geldende inschrijfgeld verschuldigd.
14. Als je de cursus eerder wilt beëindigen, zal er geen restitutie van het cursusgeld plaatsvinden.
15. Houd tijdens de lessen de honden bij elkaar uit de buurt. Het kan gebeuren dat het veld drassig is. Wil je daar rekening mee houden en gepaste kleding en schoeisel dragen?


16. De lessen gaan altijd door, ook bij regen en sneeuw. Als de weersomstandigheden echt erbarmelijk zijn, vermelden we op de website dat de les niet doorgaat. Kijk daarom altijd even op deze pagina of de les doorgaat of niet.
17. De uitvoering van de aangegeven oefeningen door jou en je hond zijn volledig op eigen risico. Betreding van het trainingsveld geschiedt op eigen risico. De Gehoorzame Huishond Breda is op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele schade die door jouw hond, jouzelf of jouw gezinsleden wordt aangericht op of rond het trainingsveld. Dit is ook van toepassing voor schade aan derden en materialen. Cursisten beschikken verplicht over een WA-verzekering.