Cursusinformatie

Er zijn in Nederland ruim anderhalf miljoen honden. Veel hondeneigenaren zijn op zoek naar begeleiding bij het opvoeden van hun jonge óf oudere hond. Daarom zijn er in Nederland verschillende hondenscholen die onder toeziend oog van de Dierenbescherming hondvriendelijke cursussen verzorgen voor hondeneigenaars en hun honden.


Diervriendelijk leren

Gehoorzame Huishond Epe gebruikt bij het trainen van honden een positieve trainingsmethode. Dat betekent geen geruk en getrek aan de riem, noch de ouderwetse slipkettingmethode. We belonen gewenst gedrag en ongewenst gedrag negeren we of buigen we om naar positief gedrag.

Een sterke band met je hond

Tijdens de cursus leert jouw hond de basiscommando's. Daarnaast leert de hond om te gaan met die dingen die hij/zij in het dagelijks leven tegen kan komen. Het uiteindelijke doel is om op deze manier de hond maatschappelijk aangepast gedrag te leren. Je kunt je hond dan zonder problemen overal mee naar toe nemen en eventuele overlast voor anderen blijft beperkt. Daarnaast proberen wij probleemgedrag te voorkomen. Dat wil zeggen, dat je 'hondentaal' leert begrijpen. Wij proberen je handvatten aan te reiken om een zo goed mogelijke verstandhouding met je hond te krijgen. Wij leren je meer inzicht te krijgen in het gedrag van je hond, maar het belangrijkste doel is eigenlijk dat je samen met je hond bezig bent, een goede band opbouwt en samen veel plezier beleeft.
Daar doen we het voor!