Huisregels

Voor het volgen van de lessen op onze hondenschool gelden een aantal huisregels. Hieronder hebben wij deze op een rijtje gezet. Wij verwachten van je als cursist dat je, je aan deze regels houdt.

1. Inenting

Je hond dient volledig ingeënt te zijn. De trainer kan je vragen om het inentingsbewijs van je hond.

2. WA-verzekering

Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor je hond. We gaan ervanuit dat je een WA-verzekering voor je hond hebt afgesloten. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen valt de hond onder je gewone WA-verzekering. Controleer dit voor de zekerheid en sluit indien nodig een aanvullende dekking.

3. Materiaal voor de training

Je heeft nodig:

  • Een leren of stoffen riem;
  • Een niet-corrigerende halsband;
  • Een speeltje en kleine beloningsbrokjes;

Neem deze spullen elke les mee!
Afhankelijk van het gedrag van de hond kan blijken dat je ander trainingsmateriaal nodig hebt (bijvoorbeeld een klikker of een hoofdhalster).
De trainer zal je hierin adviseren. Het gebruik van prikbanden en antitrektuigen is niet toegestaan.

4. Huiswerkkaart en stempelkaart

Indien je bij inschrijving heb je een huiswerkkaart of stempelkaart gekregen (afhankelijk van de leeftijd van de hond). Neem deze dan iedere les mee!

5. Honden los

Op onze hondenschool lopen de honden een moment van de les los. Dit kan vooraf, na afloop of tijdens de les zijn. Wanneer ze loslopen, let je altijd op het gedrag van je hond en zo nodig (of op aanwijzing van de trainer) grijp je in. Het kan zijn dat de trainer het (nog niet) verantwoord vindt om je hond los te laten lopen. Houd in dat geval je hond aangelijnd en volg de aanwijzingen van de trainer.

6. Poep opruimen

Voordat je naar de training komt, heb je, je hond uitgelaten. Mocht je hond toch zijn behoefte op het veld doen, dan ruim je dat zelf op.

7. Maagtorsie

Geef je hond één uur vooraf en één uur na afloop van de training geen eten. Wanneer hij kort vooraf of kort na afloop van een inspanning eten krijgt, bestaat er een kans dat de maag van de hond kantelt (maagtorsie). Als je hond een maagtorsie heeft, wordt de maag afgesloten waardoor gassen de maag niet meer uitkunnen. Hierdoor kan de maag scheuren en dit kan dodelijk zijn.

8. Rust

Als je met je hond naar de hondenschool bent geweest, onderneem dan de rest van de dag geen andere activiteiten met hem. Hij is moe en heeft rust nodig.

9. Afmelden

Bij verhindering, meld je, je tijdig via de mail af. Als je driemaal zonder afmelding niet op les bent geweest, volgt uitschrijving. Als je alsnog lessen wilt volgen na die drie keer, betaal je de cursus opnieuw.