21 gedumpte cavia's in DOC Enschede

Afgelopen weekend kregen we in het Dierenopvangcentrum Enschede 21 cavia's binnen. De diertjes werden aangetroffen in een greppel bij De Lutte en zitten nu warm en veilig. Wel kunnen we jullie hulp goed gebruiken!

21 gedumpte cavia's in DOC Enschede

De chauffeurs haastten zich naar de plek van bestemming en troffen inderdaad 13 beertjes en 8 zeugjes (inclusief enkele jonge dieren) aan in een greppel waar gelukkig geen water in stond. Met een vangnet wisten ze de diertjes uit de sloot te halen en daarna over te brengen naar Dierenopvangcentrum Enschede.

Waarom?

Ook bij deze situatie vragen we ons weer af waarom de dieren op deze manier zijn uitgezet en of er dan echt geen andere oplossing denkbaar was. We vrezen dat we het antwoord hierop nooit zullen krijgen.

Hoe gaat het nu?

De cavia's hebben een schoon en veilig onderkomen gekregen in Dierenopvangcentrum Enschede. Daar zijn ze allemaal (medisch) gecontroleerd en worden ze stuk voor stuk intensief en liefdevol verzorgd door onze asielcollega's. De kosten hiervoor lopen hoog op. Via de crowdfundactie op deze pagina kun je de cavia's een handje helpen! We hopen daarnaast dat alle dieren zo snel mogelijk een fijn nieuw thuis vinden. Enerzijds omdat ze dat verdienen en anderzijds omdat de konijnen- en caviaverblijven overvol zitten. Heb je belangstelling? Stuur een mailtje naar info.docenschede@dierenbescherming.nl.