Operatiefonds Helios

In december 2019 is in samenspraak met de medewerkers van een lokaal Italiaans restaurant, Trattori a Sapori e Ricordi, het Helios fonds geboren. Een fonds dat is opgericht om gespecialiseerde ingrepen bij dieren uit onze opvang te bekostigen.

Operatiefonds Helios

De naam Helios komt voort uit het bijzondere verhaal van Aldo en zijn kat Helios. Aldo was een man die vrijwillig voor een zwervend bestaan had gekozen. Een beschaafde, intelligente man die rondreisde door Europa. Ze vormden een bekende verschijning. Ook in het stadshart van Enschede: de straatartiest Aldo met op zijn schouder zijn onafscheidelijke kat Helios.

Aldo was een markante persoonlijkheid. Hij heeft heel Europa doorgereisd en sprak allerlei talen: Italiaans, Engels en met zijn kat sprak hij Frans. Altijd glimlachend, met Helios op zijn schouder, speelde hij op zo’n kleine accordeon en speelde mime.

Helaas kwam Aldo in Palermo, Italië door een misdrijf om het leven. Helios is gelukkig geadopteerd door vrienden van Aldo. Hij leeft inmiddels samen met een vriendinnetje in het zonnige Italië.

Uit naam van Helios (en Aldo) kunnen we hopelijk in de toekomst vele dieren op weg helpen naar een beter leven.

Help ons redden met uw donatie

Doneren kan via het formulier op deze pagina of rechtstreeks doneren naar het Helios fonds doormiddel van een overboeking naar NL76 RABO 0159 9786 53 onder vermelding van: Helios fonds.