Over ons

Dierenopvangcentrum Enschede is een dierenasiel voor honden, katten en konijnen. We vangen ook regelmatig cavia's, zangvogeltjes en andere dieren op in ons asiel. Ook hebben wij een pension voor honden.

Jaarlijks herplaatsen wij honderden dieren. Bekijk onze asieldieren!

Deskundige dierverzorgers

We werken alleen met gekwalificeerde dierverzorgers. De medewerkers hebben de opleiding Dierverzorging gevolgd en weten precies wat dieren nodig hebben. De vrijwilligers van Dierenopvangcentrum Enschede werken altijd onder toezicht.

Medische zorg

Helaas komen niet alle dieren in volle gezondheid bij ons binnen. We zorgen er altijd voor dat de dieren de medische of andere zorg krijgen, die ze nodig hebben.

Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat dit in het kader van dierenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Heb je vragen hieromtrent, neem dan per e-mail contact met ons op. Vermeld daarbij in ieder geval de reden van je vraag en je naam- en adresgegevens.

Verschillende acties

Naast de nodige zorg, houdt Dierenopvangcentrum Enschede zich bezig met verschillende acties en projecten. Zoals het Helios Fonds waarmee we specialistische dierenartsbehandelingen kunnen bekostigen. En we informeren scholieren aan de hand van rondleidingen en videofragmenten.