Achter de schermen

Op onze website staan vaak mooie foto’s van trouwe huisdieren die wachten op een nieuw blijvend huisje. Voordat zij echter zover zijn moet er soms veel werk verzet worden. Dieren komen regelmatig bij ons met veel achterstallig medisch onderhoud, soms als zwerver binnen gebracht maar soms ook met een eigenaar erbij die ten einde raad is.

Achter de schermen

Onverwachte financiële en of persoonlijke tegenslagen maken dat hier regelmatig mensen huilend afstand doen van hun dierbare huisdier omdat zij de medische zorg niet meer aankunnen.
Zo ook Kaya. Haar toestand was bij binnenkomst zorgwekkend en menig medewerker vroeg zich af of dit ooit nog ging goed komen met haar. Over haar gehele huid had zij ernstige ontstekingen en op grote plekken vielen hierdoor diepe gaten in haar huid. Dit alles bleek veroorzaakt door een uit de hand gelopen infectie van de demodexmijt, ook wel puppyschurft genoemd. In het begin had Kaya naast de antiparasitaire behandeling ook pijnstilling en antibiotica nodig omdat de bescherming van haar door haar huid sterk was aangetast. Daarnaast werd Kaya ruim 2 maanden lang 2 maal per week gewassen met een antibacteriële shampoo en daarna op de kapotte plekken ingesmeerd met een vloeistof waar honing in zat. Dit alles om de kwetsbare huid door mijten aangetast te beschermen en te laten herstellen van de bijkomende bacteriële infectie.

Kaya was een fantastische patiënt en liet alle behandelingen opgewekt toe. De trouwe inzet van vrijwilligers en medewerkers was hierbij cruciaal. Ook zij bleven even opgewekt en rustig deze grote hond wassen, wachten om shampoo te laten inwerken, grondig shampoo weer uitspoelen en nadat de hond weer terug was in zijn hok, de hele waskamer schoonmaken en zelf weer droge kleding aantrekken. Het resultaat mag er echter ook zijn: Kaya is fantastisch hersteld en wij hopen haar een dezer dagen “gewoon” uit te zwaaien wanneer ze naar haar nieuwe baasje(s) gaat.