Achterhoekse Wallaby gevangen

Al weken komen er bij Dierenambulance Enschede-Haaksbergen meldingen binnen over een loslopende Wallaby. Tot nu toe bleef het bij waarnemingen, maar lukte het niet om het dier te vangen. Gisteren, maandag 13 mei, lukt dat uiteindelijk wel met de hulp van een dierenarts die het dier met behulp van een blaaspijpje wist te verdoven. Daarna kon het dier vervoerd worden naar ons Dierenopvangcentrum in Enschede voor tijdelijke opvang. Inmiddels is de Wallaby onderweg naar Stichting AAP die de zorg voor hem overneemt.
Achterhoekse Wallaby gevangen
Of dit dezelfde Wallaby is waar eerder meldingen over binnen zijn gekomen is niet met zekerheid te zeggen, maar wel aannemelijk. Zo kwamen er meldingen uit de omgeving van Doetinchem, Winterswijk en nu Haaksbergen. Rond 14:00 uur kwam er een melding binnen bij de dierenambulance dat er een Wallaby op het eigen terrein van de melder in Haaksbergen zat en dat deze tot redelijk dichtbij te benaderen was. Medewerkers van de dierenambulance zijn gaan kijken en troffen inderdaad een Wallaby aan, maar om extra stress te voorkomen zijn ze er niet zelf achteraan gegaan.
Het lukte gelukkig in een keer om de Wallaby met een pijltje te verdoven.

Verdoving

We hebben contact opgenomen met een dierenarts waarvan bekend was dat deze ervaring had met het op afstand verdoven van dieren en deze wilde graag meewerken. Rond 16.00 uur was ook hij op het adres en het lukte gelukkig in een keer om de Wallaby met een pijltje te verdoven waarna deze zonder stress door de dierenambulance vervoerd kon worden. De Wallaby heeft de nacht bij ons doorgebracht en lijkt die goed doorgekomen te zijn. Hij heeft goed gegeten en gedronken.

De Wallaby heeft de nacht bij ons doorgebracht en lijkt die goed doorgekomen te zijn.

Geschikte opvang

Het Dierenasiel is geen geschikte plek voor een Wallaby, dus is er vandaag naar een geschikte opvangplek gezocht. We zijn erg blij dat Stichting AAP de zorg voor de Wallaby van ons overneemt. Ze willen er graag voor zorgen dat het dier de professionele zorg krijgt dat het verdient.