DOC Enschede wordt praktijklocatie Zone.college

Het Dierenopvangcentrum Enschede wordt het komende schooljaar een praktijklocatie van het Zone.college in Almelo. Het gaat dan om de MBO-opleidingen Dierverzorging en Dierenartsassistent/Paraveterinair.
DOC Enschede wordt praktijklocatie Zone.college
Om de student nog beter voor te bereiden op de toekomst wil het Zone.college de komende jaren naast theorielessen op school meer gaan lesgeven op praktijklocaties. Want in de praktijk kan de student goed zijn eigen talenten en kwaliteiten ontdekken en ervaring opdoen voor zijn carrière in de dierensector.
Dit betekent dat er elke week een groep leerlingen met leerkracht naar het dierenasiel in Enschede komt. Hier krijgen ze tekst en uitleg over het werken in een dierenasiel. Ook zullen de jongeren in de praktijk aan het werk worden gezet om ervaring op te doen. Op deze manier hoopt het asiel dat er in de toekomst beter opgeleide mensen op de arbeidsmarkt komen. "Want het is best lastig om aan goed gekwalificeerd personeel te komen", aldus beheerder Aloysia Verkerk van het dierenasiel. Ook hoopt ze dat er leerlingen blijven hangen die het werken in het asiel zo leuk vinden, dat ze als vrijwilliger actief blijven. Het DOC Enschede en het Zone.college hebben een intentieverklaring voor een jaar getekend. Daarna wordt geëvalueerd of er een vervolg wordt gegeven aan de samenwerking.
Ruud Dalhoeven van het Zone.college overhandigt een gevelbord aan Laura de Ruig van DOC Enschede