Kittenopvang

Wanneer je een kitten wilt aanschaffen via dierenopvangcentrum Enschede word je vaak doorverwezen naar de kittenopvang. De kittenopvang is onderdeel van ons asiel.

istock

Help onze kittens

Ieder jaar voorzien wij onze gastgezinnen met een gastgezinpakket met daarin alles wat ze nodig hebben om de dieren zo goed mogelijk op te vangen. Helpen jullie ons mee om de kittens een mooie, veilige en liefdevolle start in het leven te geven?

Waarom kittenopvang?

Door de vele aanwezige dieren is het risico op infecties in het asiel hoog. Kittens hebben nog geen weerstand om tegen infecties te vechten. Dit is een goede reden om ze uit het asiel te houden tot ze meer weerbaar zijn.

Daarnaast hebben kittens speciale zorg nodig:

 • Zorg dat ze goed eten:
  De heel jonge kittens moeten zelfs nog om de paar uur hun flesje voeding krijgen.
 • Zorg voor genoeg ruimte:
  Kittens groeien de eerste periode razendsnel. Zowel lichamelijk als geestelijk. Daarvoor hebben ze veel ruimte nodig. Zo kunnen ze hun spieren ontwikkelen door te rennen en te springen.
 • Zorg voor speelruimte en speelkameraadjes:
  Spelen is heel belangrijk voor kittens. Ze leren op deze manier wat wel en niet kan. Dat wie hoog klimt, kan vallen, en dat je nestgenootjes je niet leuk vinden als je te hard bijt.
 • Zorg voor sociale ontwikkeling:
  Ook daarvoor is samen spelen belangrijk. Zo leren ze om te gaan met soortgenoten, en hoe ze eventueel met volwassen katten om moeten gaan.
 • Zorg voor socialisatie:
  Voor een gelukkig leven als huiskat moet je als kitten veel leren. Dat er mensen in verschillende soorten en maten zijn en dat er eventueel andere huisdieren zijn. Ze leren ook wat er allemaal in een huis kan gebeuren. Kortom, alles wat in een normaal gezin kan voorkomen.

Gastgezinnen

Voor al deze speciale zorg is in het asiel niet voldoende ruimte en niet voldoende tijd. Ondanks alle liefde en zorg van de medewerkers. En zeker niet tijdens de zomerdrukte.

Daarom gaan de kittens naar gastgezinnen. Hier krijgen ze liefdevolle 24-uurs zorg. Door deze speciale zorg van de gastgezinnen groeien de kittens op tot sociale katten, die snel te herplaatsen zijn.

Kijk op Ik Zoek Baas voor kittens van dierenopvangcentrum Enschede