Rondleiding

Kinderen en jongeren (en ook volwassenen) komen vroeg of laat in aanraking met dieren. We vinden het belangrijk dat iedereen op een verantwoorde manier met dieren om leren gaan. Het gebeurt nog te vaak dat huisdieren als speeltjes worden beschouwd.

Met behulp van videomateriaal en rondleidingen in ons opvangcentrum komen kinderen en jongeren meer te weten over hoe je met dieren omgaat en samenleeft.

Hoe verloopt een rondleiding?

  • We beginnen met een overzicht van hoe Dierenopvangcentrum Enschede werkt en welke verschillende afdelingen er zijn. Hoe dit overzicht eruit ziet verschilt van groep tot groep, afhankelijk van de leeftijd van de bezoekers. 
  • Dan volgt een video over de dagelijkse bezigheden in het opvangcentrum en onze doelstellingen.
  • Het hoogtepunt van het bezoek is natuurlijk de rondleiding langs de dierenverblijven. Meestal is het een ontroerende belevenis voor de kinderen. De rondleidingen worden gegeven van 10:00 - 12:00 uur en van 13:30 - 17.00 uur.

Oproep aan de scholen

Mocht je geïnteresseerd zijn met een klas of groep een bezoek te brengen aan ons dierenopvangcentrum, mail dan naar info.docenschede@dierenbescherming.nl of bel met telefoonnummer 053-432 34 36 (tussen 13:30 - 17:00 uur).

Om het de dieren niet te moeilijk te maken en om de rondleiding voor iedereen interessant te houden, beperken we de omvang van de groep tot 25 leerlingen. De leerlingen moeten minimaal 6 jaar zijn. Een bezoek duurt gemiddeld anderhalf uur.

Pssst… hondenkoekjes, kattensnoepjes of wortelen voor de dieren worden gewaardeerd.