Chippen en registreren

Als je hond of kat gechipt en correct geregistreerd staat kunnen wij onmiddellijk contact met je opnemen als jouw dier gevonden is. Op deze manier zijn huisdieren sneller thuis en hoeft de eigenaar zich geen zorgen meer te maken. Een gevonden dier wordt door ons altijd gecontroleerd op chip.

Waar kan ik mijn huisdier laten chippen?

Als je een rashond hebt, is het huisdier gechipt door de Raad van Beheer. Toch moet deze chip nog wel geregistreerd worden. Meestal wordt het chipnummer aangegeven in het paspoort van de hond, hiermee kun je de hond online registreren. Niet-rashonden en katten kunnen door dierenartsen gechipt worden.

Hoe weet ik of de chip van mijn huisdier goed geregistreerd is?

Sommige dierenartsen bieden aan de chip te registreren, toch is het raadzaamom te checken of dit ook daadwerkelijk gebeurd is. Dit kan heel makkelijkdoor het chipnummer in te vullen op www.chipnummer.nl. Je krijgt dan onmiddelijk een overzicht van databases waarin de chip geregistreerd is.

Als dit goed gebeurd is, verschijnt er een groen pootje. Door hierop te klikken, krijg je een overzicht van de bijbehorende gegevens van het dier. Mocht dit niet correct zijn, dan kun je deze wijzigen door een account aan te maken.

Vergeet niet om de gegevens te wijzigen als het dier een andere eigenaar krijgt of als je verhuist of een ander telefoonnummer krijgt!