Samenwerkingspartners

Dierenambulance de Wouden werkt samen met een aantal partijen in de regio die zich bezig houden met het opvangen van dieren in nood. Hieronder een lijst van onze samenwerkingspartners:

Dierenasiel de Swinge

Dierenasiel de Swinge draagt zorg voor de opvang, verzorging en het herplaatsen van zwerf- en afstandsdieren. De Swinge vangt voornamelijk honden en katten op, maar ook konijnen en knaagdieren. Op zoek naar een hond, kat, konijn of knaagdier? Bekijk dan de website van Dierenasiel de Swinge.

De Fûgelhelling

Stichting vogelasiel De Fûgelhelling is een uniek opvangcentrum in het noorden van Nederland. Het opvangcentrum biedt al meer dan 35 jaar hulp en verzorging aan zieke, gewonde, verzwakte en ouderloze inheemse vogels en zoogdieren. Ieder jaar worden er 5000 slachtoffers opgenomen. Indien mogelijk worden deze weer gezond in de vrije natuur teruggeplaatst. De Fûgelhelling heeft als werk gebied Friesland, delen van Groningen, Drenthe en Overijssel. De Fûgelhelling vangt voor ons ook huisdieren op. Daarbij is afgesproken; 14 dagen om de eigenaar te vinden en daarna wordt er een nieuwe eigenaar gezocht. Dit geldt bijvoorbeeld voor kippen en parkieten.

Repticura

Gevonden reptielen, amfibieën of exotische spinnen vinden bij Reptileshop Repticura een goed onderkomen. Zij doen hun uiterste best om voor deze dieren zo spoedig mogelijk een nieuw plekje te vinden. Repticura is de enige reptielenwinkel in het noorden van het land. Naast reptielen bestaat het assortiment uit amfibieën, schildpadden en geleedpotigen. Repticura vangt ook huisdieren voor ons op. Deze moeten 14 dagen bewaard worden om de eigenaar de kans te geven het dier terug te halen.

A7 Noord dierenartsen.

Dierenambulance de Wouden heeft een goede samenwerking met Dierenartsenpraktijk A7. De medewerkers van de dierenambulance volgen hun EHBO cursussen bij deze dierenartsenpraktijk. Dierenambulance de Wouden werkt ook met andere dierenartsen samen.