Scholenvoorlichting

De dierenambulance te gast op school

Dierenambulance de Wouden komt graag langs op scholen om de kinderen meer te vertellen over wat ze kunnen doen aan dierenleed en wat ons werk op de dierenambulance inhoudt.


Leerzame kennismaking met de Dierenambulance!

Op veel scholen wordt het thema dierendag door leerkrachten onder de aandacht gebracht. Maar wij weten ook hoe belangrijk het is om de rest van het jaar voor dieren te blijven zorgen. Dieren die mishandeld worden, geen huis hebben, op straat zwerven of aangereden worden. Daarom geven wij het hele jaar rond graag voorlichting op scholen.

Programma scholenvoorlichting met de Dierenambulance

In een tijdsbestek van een uur willen we de kinderen van de school (groep 1 t/m 8):

  • Kennis laten maken met het werk van de dierenambulance
  • Uitleggen waarom het belangrijk is dat de dierenambulance er is
  • Vertellen wat het doel is van ons werk
  • Uitleggen wat er met gevonden en gewonde dieren gebeurt
  • Gelegenheid geven vragen te stellen
  • Een kijkje laten nemen in de dierenambulance

Het is een spannende en zeer leerzame praktijkles die de kinderen lang bij zal blijven. Hiermee hopen we de interesse van de jeugd voor dieren en de natuur te wekken. Ook kunnen wij een informatiezuil (zie foto) met leuke spelletjes achter laten voor een korte periode.


We geven ook voorlichting op de BSO of kinderopvang of tijdens een open dag of een braderie van verschillende instanties.

Aanmelden en informatie

Is je belangstelling gewekt en wil je de leerlingen komend schooljaar ook een leerzame praktijkles van Dierenambulance de Wouden aanbieden? Maak dan een afspraak via de mail of bel 06 - 20 45 43 12

Gastles in de klas met het Dierenbeschermersspel

Een andere optie is dat een scholenvoorlichter van de Dierenbescherming in de klas komt om met de kinderen het interactieve Dierenbeschermersspel te spelen. Aan de hand van korte filmpjes op het digibord krijgen de kinderen vragen voorgelegd en wordt er een soort quiz gespeeld. Dit met het doel de kinderen aan het denken te zetten over dierenwelzijn. Een gastles duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor basisschoolkinderen in de groepen 4 t/m 8. Deze gastlessen kunnen aangevraagd worden via mailadres: scholenvoorlichting@dierenbescherming.nl In overleg wordt een datum afgesproken. Meer informatie over het Dierenbeschermersspel vind je hier.