Dierenopvang Haarlemmermeer sluit overeenkomst met de gemeenten

Woensdag 8 februari zijn door burgemeester Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, wethouder Tom Horn van de Gemeente Haarlemmermeer en de directeur van Dierenbescherming Femke-Fleur Lamkamp de handtekeningen gezet onder de overeenkomst om de verantwoordelijkheid en zorg van alle zwerfdieren bij Dierenopvang Haarlemmermeer onder te brengen.
Dierenopvang Haarlemmermeer sluit overeenkomst met de gemeenten

Dierennoodhulp en Dierenwelzijn

Dierenopvang Haarlemmermeer zal de komende twee jaar werkzaamheden op gebied van Dierennoodhulp, zoals het opvangen van gevonden dieren, het herplaatsen of vervoeren van dieren voor de twee gemeenten uitvoeren. Hieronder vallen ook Dierenwelzijnstaken zoals het ophalen van kadavers, het vervoeren van in het wild levende dieren naar een passende opvang en het in bewaring nemen van dieren bij ontruimingen.

Fusie van gemeenten

Hoewel de officiële fusie van de gemeente Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude pas op 1 januari 2019 zal worden voltrokken, was dit een van de eerste optredens die zij gezamenlijk ten uitvoer hebben gebracht. Burgemeester Heiliegers benadrukte nog eens hoe belangrijk het is dat nu voor de beide gemeenten de zorg voor de zwerfdieren goed geregeld zal worden. Ook onderstreepte hij het belang van het inzetten van de vele vrijwilligers die de Dierenbescherming bij het uitoefenen van haar taken hiervoor inzet. De oprechte belangstelling en interesse van de burgemeester en wethouder bleek ook uit het spontane verzoek voor een rondleiding in het asiel.

Na het officiële gedeelte was er tijd voor heerlijke koffie met taart en ook de beheerder Petra Elbers en de in grote getalen aanwezige vrijwilligers genoten van de ontvangen waardering.