Adoptie asieldier

Na een gewenningsperiode en een eventuele medische behandeling worden de dieren in ons asiel ter adoptie aangeboden. Deze dieren zijn dan klaar voor een nieuwe thuissituatie en zijn in veel gevallen een gezinssituatie gewend. Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Neem dan een kijkje bij onze asieldieren.

Voordelen van een asieldier

Aan het adopteren van een dier uit het asiel zitten een heleboel voordelen. Allereerst is de keuze nergens zo groot als in het asiel. Alle soorten, maten en kleuren zijn in ruime mate vertegenwoordigd. Onze medewerkers kunnen je veel vertellen over de honden en katten en hun specifieke eigenschappen. Voor iedereen die een huisdier zoekt, ben je bij ons aan het goede adres.

Medische check

Wij zorgen ervoor dat het dier dat je adopteert alle entingen heeft gehad, is gechipt, ontwormd en ontvlooid. Je krijgt van ons alle achtergrondinformatie over het dier. Hierdoor kun je een goede afweging maken of de kat of hond ook echt een goede kandidaat is voor je nieuwe maatje. Maar de allergrootste voldoening is natuurlijk dat je een asieldier weer een gezellig thuis geeft. Alle dieren hebben recht op een tweede kans!

Wat kost een adoptie?

Voor elk dier dat geadopteerd wordt berekenen wij plaatsingsgeld. Aangezien we slechts voor de eerste twee weken van het verblijf van zwerfdieren een gemeentevergoeding krijgen, moeten wij helaas deze plaatsingskosten in rekening brengen. Hiervoor krijgen alle honden en katten de nodige inentingen en eventuele medische behandelingen, die staan ook vermeld in het vaccinatieboekje dat je meekrijgt. Daarnaast worden alle katten gecastreerd of gesteriliseerd. Als je een kitten adopteert kunt je deze later op onze kosten laten 'helpen' bij onze eigen dierenarts Lussing.

Mismatching?

Nu kan het natuurlijk altijd voorkomen dat, ondanks de secure procedure, na plaatsing blijkt dat de matching niet gelukt is. Het asieldier kan dan, na overleg met de Dierenopvang, ten alle tijden terugkomen. Echter omdat het plaatsingsgeld (meestal) niet opweegt tegen de kosten van het verblijf van een asieldier is het teruggeven van het plaatsingsgeld geen optie. Mocht het asieldier langer dan 6 maanden weg geweest zijn dan worden er afstandskosten berekend.

Neem een kijkje bij onze asieldieren en vind je nieuwe maatje!

Kijk hier voor een overzicht van onze tarieven per diersoort.