Afstaan huisdier

Als Dierenbescherming gaan we ervan uit dat mensen goed nadenken over de aanschaf van een huisdier; kan ik het dier voldoende tijd en aandacht geven? Past een dier over tien jaar nog steeds in mijn leven? Kan ik de kosten betalen? En we bedoelen dan niet alleen het voer en een halsband of kattenbak maar ook eventuele medische kosten. Ondanks zorgvuldige afweging kun je toch in de situatie belanden dat jouw dier niet bij je kan blijven en dat je afstand wilt doen van je dier.


Afstaan huisdier

Kun je door omstandigheden niet meer voor je huisdier zorgen, dan kunnen wij de zorg van het dier overnemen en zorgen dat het bij een nieuwe baas een tweede kans krijgt. Kom nooit onverwachts langs, maar bel ons voor meer informatie op tel: 088 - 811 34 30 (maandag t/m zaterdag tussen 11.00 en16.00 uur).

Regio

Je kunt alleen afstand van je hond of kat bij ons doen als je in de gemeente Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, de Ronde Venen of Uithoorn woonachtig bent. Woon je buiten ons werkgebied dan dien je naar het asiel te gaan dat bij de betreffende regio hoort.

Het is helaas niet altijd mogelijk om je huisdier direct op te nemen. In dat geval plaatsen we je op de opnamelijst en nemen we contact met je op zodra er een plaatsje vrijkomt in het dierentehuis.

Legitimatie

Bij het afstaan van een asieldier moet je je kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet je legitimatiebewijs mee te nemen.

Goed om te weten

Aan het afstaan van een hond/kat zijn kosten verbonden. Voor de tarieven kun je bellen met het asiel of kijken in tarievenlijst. Daarnaast is het noodzakelijk dat een hond voorzien is van een geldige vaccinatie incl. entingsboekje om opgenomen te kunnen worden in onze opvang. Voor katten geldt dat zij een geldige vaccinatie incl. entingsboekje moeten hebben en gecastreerd of gesteriliseerd moeten zijn. Ook moet het dier voorzien zijn van een identificatiechip. Als dit niet het geval is zullen de kosten hiervoor ook worden doorberekend bij afstand.
Natuurlijk willen wij altijd meedenken als je hond of kat wordt afgestaan in verband met de kosten voor de verzorging. Ook voor alleen advies kun je altijd contact opnemen.

Informatie

Voor vragen of andere informatie kun je altijd contact met ons opnemen. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via email sdo@dierenbescherming.nl