Kerstwens SDO is minder stress voor de asielkatten

SDO start crowdfunding voor minder stress voor de asielkatten
Kerstwens SDO is minder stress voor de asielkatten

Een van onze grootste prioriteiten is het welzijn van de dieren in onze opvang. Daarom willen we de kattenverblijven ook zo inrichten dat de omgeving zo stress vrij mogelijk is. Want helaas is het verblijf in de vreemde omgeving van het dierenasiel vaak erg stressvol voor veel katten.

Wij zijn gaan kijken wat wij voor de katten kunnen betekenen om de stress te verlagen. Wij zijn al gestart met verschillende vormen van voerverrijking, drinkverrijking en het creeren van veel meer verschillende mogelijkheden om te schuilen. Voor dat laatste gebruikten we vaak stoffen mandjes, maar het blijkt dat bij een uitbraak van vlooien, ziekte of onzindelijkheid deze mandjes vaak moeilijk te reinigen zijn en in het ergste geval allemaal weggegooid moeten worden. Ook is het vaak erg stressvol wanneer een diertje gepakt moet worden om naar zijn of haar huisje te mogen. Ze rennen de losstaande mandjes ondersteboven, bezeren zichzelf hier vaak mee of ze gaan in de mandjes schuilen waardoor wij ze er met veel moeite weer uit moeten halen.


Dus is onze (Kerst)wens voor de katten om in elke verblijf katten speelmuren (Catswalls) te gaan installeren. Het voordeel van deze Catswalls is:

  • De dieren zijn makkelijker op te pakken voor adoptie;
  • Geen verwondingen of struikelsituaties meer tijdens het vangen;
  • Verschillende hoogtes om te schuilen;
  • Verschillende hoogtes om te spelen;
  • Verschillende hoogtes voor voer en drinkverrijking;
  • Materiaal is snel en goed schoon te maken en te ontsmetten;
  • Duur van schoonmaken wordt flink verkort waardoor er minder stress ontstaat door onze aanwezigheid;
  • Er wordt niets meer weg gegooid.

EN HET BELANGRIJKSTE VAN ALLEMAAL: VEEL MINDER STRESS!

Wij willen gaan voor een zo stressvrije omgeving voor de katten zodat zij minder stress ervaren, wij minder ziektes in het asiel hebben en zij nog sneller naar hun gouden mandje kunnen.

Echter kunnen wij dit niet alleen, hiervoor hebben wij jouw hulp bij nodig! Het is een hele kostenpost om alle kattenkamers te voorzien van deze Catswalls. Dankzij een royale gift kunnen we al een deel van van de gewenste materialen aanschaffen, maar voor het overige bedrag vragen wij jullie hulp. Kunnen jullie deze Kerstwens voor de katten in de opvang realiseren?

Steun onze opvang

Via deze website kun jij je steentje bijdragen en ons helpen om zoveel mogelijk dieren te redden, op te vangen en te beschermen. De Dierenbescherming ontvangt geen overheidssubsidies en is afhankelijk van donaties.

Steun een project van ons